Suomen Yrittäjien pääekonomisti Juhana Brotherus.
15.2.2023 klo 09:01
Uutinen

Juhana Brotherus Hyposta Yrittäjien pääekonomistiksi – ”Monipuolinen, osaava ja arvostettu”

Suomen Yrittäjien pääekonomistina aloittaa huhtikuussa Juhana Brotherus.

Kauppatieteiden maisteri Juhana Brotherus, 37, siirtyy Suomen Yrittäjiin asumiseen erikoistuneen luottolaitos Hypon pääekonomistin ja johtajan tehtävästä.

Brotherus aloittaa yrittäjissä 11. huhtikuuta. Hänen vastuulleen johtajana ja pääekonomistina tulee järjestön talous- ja verotiimi, jonka aiempi vetäjä Mika Kuismanen siirtyi tammikuussa Rahapeliala ry:n toimitusjohtajaksi.

Brotherus muistuttaa, että Suomen Yrittäjät puolustaa talouskasvulle ja työllisyydelle kriittisiä pk-yrityksiä.

– Tulevina vuosina yrittäjyyden merkitys korostuu, kun ikääntyvän väestön aiheuttamat haasteet vaativat vääjäämättä uusia ratkaisuja koko yhteiskunnassa. Reilu kilpailu, kannustava verotus ja toimivat työmarkkinat antavat yrittäjille mahdollisuuden rakentaa hyvinvointia koko Suomeen, Brotherus sanoo.

– Yrittäjät suhtautuvat intohimoisesti omaan toimintaansa, mutta edistävät samalla laaja-alaisesti koko maan kehitystä. Samat tekijät näkyvät omassa taustassani johtajana ja pääekonomistina. On suuri ilo ja kunnia päästä mukaan Yrittäjien ammattitaitoiseen joukkoon tekemään Suomesta entistä parempaa paikkaa, jossa pienet ja keskisuuret yritykset menestyvät, hän lisää.

Brotherus on työskennellyt Hypossa vuodesta 2004 ja pankkialalla yhteensä 15 vuotta. Hänet tunnetaan myös ahkerana Twitter-keskustelijana

– Vuodet Hypossa ja pankkialalla ovat olleet äärimmäisen antoisaa aikaa. Talous, työllisyys ja asuntomarkkinat pysyvät minulle tärkeinä teemoina jatkossakin. Suuri kiitos kaikille kollegoille yhteisestä matkasta.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan Brotherus on monipuolinen, osaava ja arvostettu ekonomisti.

– Hän on aktiivinen talouspolitiikan keskustelija. Olen vakuuttunut, että Juhanan johdolla yrittäjyyden arvo ja merkitys talouden kasvua ja dynamiikkaa edistävänä voimana vahvistuu, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

– Yrittäjät haluaa puhua terveen talouden ja kestävän kasvun puolesta. Suomi kasvaa kestävästi vain, jos suomalaiset yritykset menestyvät. Siksi Yrittäjien viestin pitää kuulua, Pentikäinen lisää.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus