21.12.2020 klo 13:07
Uutinen

Jussi Saaresta Vuoden 2020 nuori yrittäjä pääkaupunkiseudulla

Saari (35) toimii hallituksen puheenjohtajana LVI Tasacon Oy:ssä. Yritys on kuusi vuotta sitten perustettu LVI-alan urakointi- ja huoltopalveluja tarjoava yritys. Yritys työllistää tällä hetkellä yhteensä 13 henkilöä. Heistä Vantaan Viinikkalan toimipisteessä työskentelee 12 henkilöä ja Mikkelin tarjouslaskentaosastolla yksi.

Jussi Saari lähti yrittäjäksi työskenneltyään sitä ennen kymmenisen vuotta kahdessa valtakunnan suurimpiin lukeutuvista talotekniikka-alan yrityksistä. Hän halusi kokeilla voisiko urakointia tehdä aidosti asiakaslähtöisesti keskittymällä oikeisiin asioihin ja pitämällä epäolennaisuudet vähän sivummalla. Alkuvaiheen ajatus on kantanut. Hän panostaa tärkeisiin asioihin, kenttätyön tarpeiden kuunteluun sekä velvoitteiden asianmukaiseen hoitamiseen. Niillä voi tehdä vaikutuksen asiakkaaseen.

Saari haluaakin pitää tiiviin kontaktin työmaalle eikä siiloutua toimistomieheksi. Olemalla lähellä asiakasrajapintaa ja omia työntekijöitä pystyy paremmin tunnistamaan ja vastaamaan ilmeneviin tarpeisiin.

Yritys on kasvanut kannattavasti

Tulosta on tehty alusta lähtien. Liikevoitto on viime vuosina ollut reilut 10 %. Liikevaihto on vuodesta 2015 tuplaantunut, ollen viiden miljoonan euron tasolla.

Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtaja Esa Niinivaara kertoo Saaren yrittäjyyden olevan esimerkillistä, pitkäjänteistä ja asiakassuhteeseen panostavaa. Yritystä on kasvatettu määrätietoisesti, mutta samalla kannattavuudesta ei ole tingitty.

Koronan vaikutukset tulevat rakennusalalle pienellä viiveellä. Olemassa olevia työmaita rakennetaan erityisjärjestelyin. Luonnollisesti suurten hankkeiden investointipäätökset voivat mennä jäihin kriisin keskellä.

Usko tulevaisuuteen ei kuitenkaan horju. Saari uskoo taantuman yli mentävän. Tilauskantaa on olemassa mukavasti jo ensi vuodellekin, mutta toki lisää töitä tarvitaan. Totta kai pitää aistia tarkasti, mitä muutoksia on käynnissä ja reagoida niihin aktiivisesti.

Lisätietoja:

Jussi Saari, yrittäjä LVI Tasacon Oy
p. 040 540 1042

Esa Mänttäri, varatoimitusjohtaja Pääkaupunkiseudun Yrittäjät
p. 0400 557 411