Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Tampereen vuoden yrittäjät
Tampereen Vuoden työnantajayrittäjä 2022: Marko Haarni, toimitusjohtaja Mikko Haarni, yrityksen perustaja Liisa Haarni, Jyrki Haarni, Siivousmix Oy, oikealla Tampereen Vuoden yksinyrittäjä 2022 Anne Kastarinen, More Than Words.
6.9.2022 klo 08:16
Uutinen

Kahdelle tamperelaisyritykselle palkinto Yrittäjän päivänä 5.9.

Tampereen Vuoden yrittäjänä palkittiin kaksi: porrassiivoukseen erikoistunut Siivousmix Oy ja viestintätoimisto More Than Wordsin yrittäjä Anne Kastarinen. Palkinnot luovutettiin Tampereen Raatihuoneella eilen Yrittäjän päivänä 5.9.

Palkitsemisen takana on Tampereen yrittäjät, Tampereella toimivien Pirkanmaan Yrittäjien paikallisyhdistysten verkosto. Tampereen yrittäjien puheenjohtaja, käännöstoimisto Maguksen yrittäjä Mirka Lahti kertoo, että Vuoden yrittäjä -palkinto on saajalleen henkilökohtainen huomionosoitus hyvin tehdystä työstä, mutta yhtä lailla sillä halutaan viestiä yrittäjyyden merkityksestä laajemminkin.

”Tampereella toimii kymmenisentuhatta yritystä yksinyrittäjistä kansainvälisiin konserneihin. Isojen yritysten merkitys korostuu, kun puhutaan veroeuroista tai työllisyydestä, mutta myös pienemmillä yrityksillä on väliä. Pienet ja keskisuuret yritykset tuottavat kaupunkilaisille monia tärkeitä lähipalveluita sekä pitävät huolta keskustan ja lähiöiden elinvoimaisuudesta – ja toki tekevät oman osansa myös veroeurojen ja työllisyyden hyväksi,” Mirka Lahti muistuttaa.

”Se, että pääsimme juhlistamaan Vuoden yrittäjiä ja Yrittäjän päivää Raatihuoneen hulppeisiin puitteisiin, on mielestäni osoitus Tampereen kaupungin arvostuksesta kaiken kokoisia yrityksiä ja yrittäjiä kohtaan,” Lahti jatkaa.

Tampereen Vuoden työnantajayrittäjä
Tampereen Vuoden työnantajayrittäjä 2022 Siivoumix Oy: Marko Haarni, toimitusjohtaja Mikko Haarni, Jyrki Haarni ja yrityksen perustaja Liisa Haarni.

Vuoden yrittäjä -palkinto on merkittävä huomionosoitus

Siivousmix Oy:stä palkintoa olivat vastaanottamassa toimitusjohtaja Mikko Haarnin lisäksi Liisa HaarniJyrki Haarni ja Marko Haarni.

”Tampereen Vuoden yrittäjä -palkinto on mahtava huomionosoitus ja olen siitä kiitollinen. Haluan välittää kiitokset myös työntekijöillemme ja asiakkaillemme, ilman heitä ei olisi Siivousmixiäkään,” Siivousmixin kehitysjohtajana työskentelevä yrityksen perustaja Liisa Haarni sanoo.

”Palkinto antaa myös hyvällä tavalla vahvistuksen siitä, että olemme vuosien varrella tehneet ehkä paljonkin asioita oikein, ja tästä on hienoa jatkaa eteenpäin. Lähiaikoina pyrimme viemään sukupolvenvaihdoksen päätökseen. Pyrimme myös aina kehittymään työnantajana ja kasvattamaan toimintaamme kannattavasti,” Haarni jatkaa.

Anne Kastarisen Vuoden yrittäjä -palkinto pääsi yllättämään täysin.

”Näin viestintäalan yrittäjänä fokus on niin tiukasti asiakkaiden onnistumisissa ja heidän menestystarinoidensa rakentamisessa, että usein unohtuu katsoa peiliin. Tällainen tunnustus tuntuukin todella hienolta, etenkin kun se nostaa samalla valokeilaan kaikki yksinyrittäjät ja heidän merkityksensä yritysmaailmassa ja yhteiskunnassa laajemminkin,” Kastarinen kommentoi.

Tamperen vuoden yksinyrittäjä 2022
Tampereen Vuoden yksinyrittäjä 2022 Anne Kastarinen, More Than Words

Palkitut menestyvät omiin vahvuuksiinsa luottaen

Mirka Lahden mukaan palkittuja yrityksiä yhdistävät oivallus rakentaa liiketoimintaa omien vahvuuksiensa varaan ja pitkäjänteinen työ omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

”Siivousmix on luonut toimivan strategian ja pitäytynyt siinä tarjoten porrassiivousta Tampereen keskustan alueella jo 30 vuoden ajan. Meneillään oleva sukupolvenvaihdos luo jatkuvuutta ja työtä myös tulevaisuudessa. Laatu on aina ollut keskeinen yrityksen toiminnan mittari,” hän toteaa.

”More Than Words -viestintätoimiston yrittäjä Anne Kastarinen puolestaan on oivallinen esimerkki työelämän muutoksesta. Perinteisten käsityöläisammattien lisäksi monet tietotyöläiset toimivat tänä päivänä Annen tapaan yksinyrittäjänä. Hän osoittaa, että yksinyrittäjäkin voi toimia kumppanina suuryrityksille ja edetä aina kansainvälisille markkinoille asti,” Lahti sanoo.

Kuvat: Raisa Taurinka / Visual RAMA.