13.9.2017 klo 14:40
Uutinen

Kaipaatko osaajia it-alan yritykseen? Tämä palvelu voi pelastaa päiväsi

Ohjelmistoalan osaajapulaa pyritään kampittamaan uudella sovelluksella, jonka avulla osaajat voivat ottaa helposti yhteyttä haluamiinsa yrityksiin.

Suomalainen teknologia-alan yritys Reaktor on julkaissut PeaceMaker-palvelun, jolla pyritään vähentämään it-alaa jatkuvasti vaivaavaa osaajapulaa.

Palvelun avulla työtä etsivä osaaja voi hakea useisiin it-alan huippuyrityksiin yhdellä kerralla. Käyttäjä voi palvelun avulla selvittää, mikä yritys tarjoaa hänelle sopivinta työpaikkaa.

Palvelua mainostetaan sen kotisivuilla seuraavasti:

”Yritykset taistelevat Devaajista ja DevOps-osaajista. Sinä ansaitset rauhan. Ja parhaan mahdollisen työpaikan. Kilpailuta vain parhaat työnantajat. Yhdellä klikkauksella. Paras niistä voittakoon.”

– Alan parhaat osaajat saavat lähes viikoittain yhteydenottoja ja työtarjouksia, joissa ei ole ymmärretty työntekijän teknistä erityisosaamista oikein tai niissä keskitytään epäolennaisuuksiin, kuten limujen määrään jääkaapissa, Reaktor kertoo tiedotteessa.

Yrityksen mukaan palvelun tarkoituksena on osaltaan herättää keskustelua rekrytointimarkkinoiden ylikuumentumisesta.

– Ihmisten tapaaminen ja rauhassa kasvotusten oikeista asioista puhuminen on ainoa keino selvittää totuus lupauksien takana. Halusimme tehdä keskustelun avaamisesta mahdollisimman helppoa, Reaktorin teknologiajohtaja Mikael Kopteff perustelee tiedotteessa.

– Suurin kasvun este on oikeiden tekijöiden löytäminen. Ihmisiä, joilla on kokemusta nykyaikaisesta ohjelmistojen ja digitaalisten palvelujen kehittämisestä, on yksinkertaisesti tällä hetkellä liian vähän tuleviin tarpeisiin. Tulevina vuosina tämä kysyntäkuilu tulee syvenemään entisestään, Kopteff lisää.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi