Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kuva: Getty Images
20.3.2024 klo 09:47
Uutinen

Kaksi meni töihin tehtaalle poliittisen lakon aikana – Yle: Ammattiosaston lehti nimitteli rotiksi, elukoiksi, konniksi ja mädiksi omeniksi

Työskentely poliittisen lakon aikana on aiheuttanut kovaa kiehuntaa Valmetin Rautpohjan tehtaalla, kertoo Yle.

Rautpohjan tehtaan ammattiosasto oli helmikuussa mukana Teollisuusliiton poliittisessa lakossa. Kaksi työntekijää meni kuitenkin Ylen mukaan töihin.

– Työnantaja on hyvin joviaali. En halua ryhtyä työnantajaa haittaaviin toimiin siksi, että kaikki eivät pidä hallituksen työvoimapolitiikasta, telapinnoittaja Jarkko Hytönen kertoo Ylelle.

Hän sanoo, ettei allekirjoita poliittisen lakon päämääriä.

Pääluottamusmiehen ja Hytösen välille puhkesi Ylen mukaan myöhemmin puhelimessa riita, ja seurauksena Hytönen erosi ammattiliitosta.

Yle kertoo myös pääluottamusmiehen Hytöselle lähettämästä tekstiviestistä, jossa pääluottamusmies pojittelee Hytöstä ja syyttää häntä ”luikurimaisesta” toiminnasta.

Liitosta eroamisesta huolimatta ammattiosasto kutsui Hytösen kuultavaksi. Hän ei mennyt paikalle, mutta perästä kuului. Yle kertoo, että ammattiosaston helmikuun lopussa ilmestyneessä lehdessä Hytöstä ja kollegaansa rotiksi, elukoiksi, konniksi ja mädiksi omeniksi.

– Olen saanut osakseni nimittelyä, ja minulle on sanottu, että apua työtehtävissä ei jatkossa kannata pyytää, Hytönen kertoo Ylelle.

Ammattiosaston puheenjohtaja kiistää Ylelle, että lehden nimittely olisi kohdistunut ”nimenomaisiin henkilöihin”.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus