23.1.2019 klo 14:07
Uutinen

Kaksi satakuntalaista paikallisyhdistystä valtakunnalliseen finaaliin

Suomen Yrittäjien vuoden 2018 paikallisyhdistykset ja toimialajärjestö palkitaan Vaikuttajafoorumissa Helsingissä 1.–2.2.2019. Karvian ja Säkylän Yrittäjät ovat mukana valtakunnallisessa finaalissa.

Suomen Yrittäjien vuoden 2018 paikallisyhdistys valitaan neljässä eri kokoluokassa, joiden lisäksi valitaan vuoden tekijä, vuoden vaikuttaja, vuoden viestijä ja vuoden toimialajärjestö. Kustakin kategoriasta on valittu finaaliin viiden kärki. Valtakunnallisen palkinnon edellytyksenä on paikallisyhdistysarvioinnin tekeminen. Vuonna 2018 kaikki Satakunnan paikallisyhdistykset täyttivät itsearvioinnin.

Karvian Yrittäjät finaalissa 1–99 jäsenen sarjassa

Aluejärjestöt ovat paikallisyhdistysarvioinnin perusteella ehdottaneet palkittavia eri yhdistyskokoluokkiin. Satakunnasta pienten eli 1–99 jäsenen paikallisyhdistysten finalistien joukossa on Karvian Yrittäjät ry. Perusteluina on esitetty seuraavia tekijöitä:

  • Karvian Yrittäjillä on vahva talkoohenki: yhdistys on ollut mukana mm. pyörätien ja kesäteatterin rakentamisessa.
  • Yhdistys on vaikuttanut siihen, että kunta on mukana yrityksiä hyödyttävässä Lauhavuori Region Geopark ‑hankkeessa.
  • Yhdistys on järjestänyt jo 12 kertaa Karvia-päivät, joka on Pohjois-Satakunnan suurin tapahtuma ja tuo asiakkaita kunnan yrityksille.

Säkylän Yrittäjät Vuoden vaikuttaja -finaalissa

Paikallisyhdistysarvioinnissa paikallisyhdistykset voivat ehdottaa itseään vuoden vaikuttajaksi. Vuoden vaikuttajana palkitaan yhdistys, joka on vaikuttumistyöllään parantanut jäsenyritysten toimintaympäristöä.

Valtakunnallisessa finaalissa on mukana Säkylän Yrittäjät ry, joka valittiin myös Satakunnan vuoden paikallisyhdistykseksi vuonna 2018. Säkylän Yrittäjät on vaikuttamisellaan saanut aikaiseksi seuraavat muutokset:

  • Kuntaan on perustettu liiketoimintajohtajan virka. Yrittäjät on ollut mukana rekrytointiprosessissa ja valittu henkilö on jo toiminnallaan parantanut yritysten tyytyväisyyttä kunnan palveluihin.
  • Säkylä on valittu Satakunnan yrittäjyysaktiivisimmaksi kunnaksi 2018.
  • Kunnan kanssa on otettu käyttöön toimintamalli, jossa yrittäjäyhdistys on rakenteellinen osa kuntapäätöksentekoa.

Tutustu kaikkiin ehdokkaisiin täältä.