Eduskuntatalo, pääjulkisivu lokakuussa 2022. Kuvaaja: Pirjo Tuominen, eduskunta
20.3.2023 klo 20:15
Uutinen

Kaksitoista yrittäjiä ehdolla eduskuntaan Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien alueelta

Eduskuntavaalien ehdokaslistoilla on Vaasan vaalipiirissä yhteensä ennätykselliset 49 yrittäjäehdokasta. Määrä nousi jälleen edellisistä vaaleista. Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien alueelta eduskuntaan pyrkii 12 yrittäjäehdokasta.

– Eduskuntaan tarvitaan yrittäjän arjen ymmärtäjiä ja yrittäjäosaamista. On hienoa, että yrittäjät antavat aikaa ja intoa yhteisten asioiden hoitoon oman yritystoiminnan ohella, Rannikko-Pohjanamaan Yrittäjien puheenjohtaja Magnus Sundell sanoo.

Yrittäjätaustaisten eduskuntavaaliehdokkaiden määrä kasvoi Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien alueella yhdellä.

– Tulevat eduskuntavaalit ovat yrittäjille tärkeät, koska niissä päätetään välillisesti monista yrittämisen toimintaympäristön muutoksista. Monen yrityksen talous on juuri nyt haastavassa tilanteessa usean peräjälkeisen ja yhtäaikaisen kriisin vuoksi, Rannikko-Pohjanamaan Yrittäjien toimitusjohtaja Hippi Hovi toteaa.

Tutut puolueet profiloituvat yrittäjäpuolueiksi

RKP on asettanut eniten yrittäjäehdokkaita kevään eduskuntavaaleissa Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueella, yhteensä neljä. Kakkossijaa pitää Kokoomus, jolla on kaksi yrittäjäehdokasta.

Lisäksi yrittäjäehdokas löytyy Kristallipuolueen, Liike Nytin, Perussuomalaisten, SDPn, Vasemmistoliiton ja Vihreiden ehdokaslistoilta.

– Gallupit ennustavat tasaista kisaa monien puolueiden osalta. Nyt jos koskaan on tärkeää vaikuttaa äänestämällä, Kannustan aivan kaikkia yrittäjiä vaikuttamaan tulevissa vaaleissa ja äänestämään yrittäjää, Sundell toteaa.

Ehdokastiedot on kerätty oikeusministeriöin vahvistamilta ehdokaslistoilta. Määriin on laskettu ehdokkaat, joiden tittelinä listoilla on yrittäjä sekä Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien keräämät omat tiedot yrittäjäehdokkaista.