20.1.2017 klo 11:02
Uutinen

Kampaamo Aalen Anneli Hiltunen sai Yksinyrittäjä –tunnustuksen

Kuopion Yrittäjät luovutti pitkänlinjan yrittäjä Anneli Hiltuselle vuoden Yksinyrittäjä –tunnustuksen 20.1. järjestetyllä Kuopion kaupungin Yrittäjälounaalla. Hiltunen on toiminut yrittäjänä vuodesta 1972 lähtien.

– Suoritin kampaajan ammattitutkinnon vuonna 1965, kertoo Anneli Hiltunen. Alussa olin joitakin vuosia toisella töissä, mutta sitten tuli halu määrätä itse omista aikatauluista ja tekemisestä, joten ryhdyin yrittäjäksi. Ei ole kaduttanut, nauraa Hiltunen.

Yrittäjäkollegan kannustuksesta Hiltunen suoritti vaativan kampaajamestarin tutkinnon vuonna 1986.
– Harjoittelin mestaritutkintoa varten vuoden iltaisin ja viikonloppuisin työpäivän jälkeen. Tutkinnon suorittaminen ei todellakaan ollut mikään läpihuutojuttu, vaan opetella piti muun muassa historiallisen kampauksen teko, Hiltunen muistelee.

Ammattitaitoaan Hiltunen on pitänyt yllä koko työuransa, käyden muun muassa Lontoossa Vidal Sassoonilla ja Roomassa Alfa akatemiassa opiskelemassa hiusalan uusia virtauksia. – Niiltä reissuilta on paljon muistoja ja paljon ystäviä, monta hauskaa tarinaa, kertoo Hiltunen, ja kannustaa yrittäjiä osallistumaan yrittäjille tarjolla olevaan toimintaan. – Siinä samalla ylläpitää omaa jaksamistaan, Hiltunen muistuttaa.

– Muoti on pitkän uran aikana muuttunut monta kertaa, mutta muotia tärkeämpää on mielestäni suunnitella kampaus tai leikkaus sen mukaan mikä asiakkaalle sopii. Pisimmät asiakassuhteet Hiltusella ovatkin kestäneet 60-70 –luvulta saakka. – Kampaajan pitää olla myös asiakaspalvelun ammattilainen, korostaa Hiltunen.

Oman työnsa ohella Anneli Hiltunen on toiminut myös oppisopimuskouluttajana ja teoriaopettajana ammattikoululla, sekä freelancekouluttajana Goldwellilla noin 10 vuotta.

Hiltunen on toiminut aktiivisesti myös Suomen Hiusyrittäjissä, parturi-kampaamoalan toimialajärjestössä, kehittäen koko ammattikunnan olosuhteita.

Hiltunen kannustaa yksinyrittäjiä olemaan ylpeitä omasta työstään: itsensä työllistäminenkin on merkityksellistä. Ja loppujen lopuksi harva meistä ihan yksin yrityksen asioita hoitaa, esimerkiksi kirjanpitopalvelut usein ostetaan toiselta yrittäjältä.

71-vuotias yrittäjä ei ole vielä suunnitellut eläköityvänsä, vaan nauttii nyt tästä elämänvaiheesta, kun töitä pystyy tekemään sen verran kuin niitä jaksaa tehdä. – Nautin luonnosta ja matkustamisesta. Tosin mieluiten matkustan nyt Espanjaan, siellä asuvan tyttären perheen ja rakkaiden lastenlasten luo, kertoo Hiltunen.

(Teksti: Kirsi Sisso-Litmanen, kuva: Merja Palm)