26.6.2020 klo 08:50
Uutinen

Kanakoulu kaikille – Wisahovi sai uuden omistajan

– Wisahovi ei ole pelkkä ravintola- ja juhlatila, vaan teemme siitä juhla-, tapahtuma- ja viihtymispaikan, joka on avoin sekä auki kaikille. Suunnitelmissa on jo kesäterassin pystyttäminen ja kellariimme remontoimme mahdollisesti pizzerian tai ruokapubin, lupailee Tuija Tunturi, joka miehensä Heikki Alutoinin kanssa hankki Wisahovin omistukseensa.

Hämeenlinnalaisten puheissa Kanakouluna (entinen siipikarjanhoitokoulu) tunnettu juhlatalo Wisahovi vaihtoi omistajaa tämän kevään aikana. Pitkän linjan tapahtuma- ja catering-yrittäjä Leena Sivén päätti seitsemänkymppisenä vihdoinkin jäädä eläkkeelle ja sai tehtyä kaupat Tunturin ja Alutoinin Kultaperho Oy:n kanssa.

– Olemme vanhoja tuttuja jo vuosikymmenten takaa ja olen hyvin tyytyväinen, että löysin juuri Tuijasta ja Heikistä jatkajan Wisahoville. Ajatusmaailmamme ja taustamme ovat hyvin samankaltaisia, joten mielelläni paljastan heille siirtymävaiheessa hiljaista tietoa talosta ja keittiön reseptiikasta, kertoo Leena Sivén.

Vankka kokemus ja moniosaaminen apuna

Tuija Tunturi ja Heikki Alutoin ovat kokeneita kasvoja matkailu-, ravintola- ja tapahtumabisneksessä. Tällä hetkellä heidän omistuksessaan on Virala Camping Janakkalassa ja ravintola Tornin Tupa Hämeenlinnassa. Tunturi ehti ennen Wisahovin kauppaa lisäksi työskennellä nelisen vuotta Helsingissä kulttuurikeskus ja kokoushotelli Sofian johdossa.

– Kauppaa on valmisteltu alkuvuoden ajan ja pääsemme ensimmäiseen asiakastilaisuuteen käsiksi 11.7. Leena on sopinut jo alkuvuodesta varauksia, mistä osa on toteutumassa ja osa siirretty syksymmälle. Ihan hyvältä näyttää kalenterissa koronakevään jälkeen.

– Jatkamme Leenan rakentamaa hienoa konseptia 1920-luvun hengessä saneeratussa Wisahovissa ja tuomme toki omia näkemyksiä mukaan. Suunnitelmissa on jo työnimellä ”Kanala” ulkoterassi, joka avautuisi kaikille ilman tapahtumavarauksia sekä pienimuotoinen ruokapaikka kellariin, johon saatiin vihdoin kaavamuutoksen kautta lisää rakennusoikeutta, iloitsee Tunturi.

Heikki Alutoin on toiminut vuosikymmeniä matkailu- ja ravintola-alalla sekä musiikkibisneksessä. Vuosien kautta tutuksi ovat tulleet lukuisat kotimaan artistit. Laadukasta live-musiikkia lienee lähiaikoina kuultavissa Wisahovissa.

– Kaiken tyylinen elävä musiikki on meille tervetullutta, sopimuksen mukaan. Lisäksi Tuijaan tarttui Sofia-vuosilta monenlaisia ripauksia erilaista kulttuuritarjontaa ja taidetta, joten eiköhän tältäkin saralta tule iloista kerrottavaa, paljastaa Alutoin.

Kuva: Käätyjen vaihto. Leena Sivén (oik.) luovutti Wisahovin avaimet ja vetovastuun Tuija Tunturille sekä Heikki Alutoinille.