Mika Mäkeläinen menehtyi 45-vuotiaana.
3.5.2022 klo 19:43
Uutinen

Kangasalan Sanomat: Palkittu sarjayrittäjä menehtyi äkillisesti – Ystävät julkaisivat koskettavan muistokirjoituksen

Yrityselämässä laajasti vaikuttanut sarjayrittäjä Mika Mäkeläinen on menehtynyt 45-vuotiaana, kertoo Kangasalan Sanomat.

Kangasalan Sanomat on saanut vahvistuksen Mika Mäkeläisen kuolemasta tämän puolisolta. Mäkeläinen menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen lenkkipolulla.

Espoosta Kangasalle joitakin vuosia sitten muuttanut Mäkeläinen on ollut mukana useissa alueen kehittämisprojekteissa. Hän vietti perheensä kanssa osan vuodesta Suomatkan tilalla.

Kangasalan sanomien julkaisemassa, Mäkeläisen ystävien laatimassa muistokirjoituksessa nostetaan esille hänen perustamansa it-yritys Siili Solutions ja myyntialan palveluyritys Rainmaker, jotka yhdessä Mäkeläisen rahoittamien yritysten kanssa ovat tarjonneet töitä tuhansille suomalaisille.

”Hänen esimerkkinsä on innostanut tuhansia yrittämään. Hänessä oli poikkeuksellista lämpöä ja herkkyyttä, jotka auttoivat asettumaan toisten ihmisen asemaan”.

Vuonna 2020, korona-ajan alussa, kerroimme Mäkeläisen käynnistämästä kansalaishankkeesta koronan aiheuttamien talousvaikutusten kokonaiskuvan rakentamiseksi.

Useita hallitustehtäviä

Mäkeläinen muistetaan paitsi perustamiensa yritysten kautta, myös yhdessä Terho Puustisen kanssa kirjoittamastaan Taivas + Helvetti -kirjasta. Sen ajatuksena oli kannustaa nuoria tavoittelemaan menestystä, vaikka lähtökohdat eivät aina olisi siihen parhaat mahdolliset.

Mäkeläisellä oli useita hallitustehtäviä, muun muassa puheenjohtajuus Nordic Business Forum Oy:ssä ja hallituksen jäsenyys Sifter Capital Oy:ssä. Kymmenen vuotta sitten hänet valittiin 40 lupaavimman eurooppalaisen nuoren johtajan joukkoon.

Perhe oli tärkein

Ystävien muistokirjoitus nostaa esille Mäkeläisen elämän tärkeimmät ihmiset, oman perheen.

”Viime aikoina hän unelmoi muun muassa Vesijärven ja Längelmäveden yhdistävästä kanavasta, jonka rannalle rakennettaisiin kaunis rantabulevardi. Kaikkein rakkain asia Mäkeläiselle oli kuitenkin perhe: puoliso ja lapset, heidän hymynsä. Hän ehti nähdä nuorimman lapsensa yksivuotispäivän maaliskuussa.”

Pauli Reinikainen