26.4.2021 klo 18:12
Uutinen

Kansainvälisen rekrytoinnin opas julkaistu työnantajien tueksi

Ensimmäisten kansainvälisten työntekijöiden rekrytointi on haaste monelle yritykselle. Haasteen ratkaisemiksi Kokka kohti Suomea-hanke (ESR) on tuottanut työ- ja elinkeinoministeriön aloitteesta yritysten rekrytoinnin tueksi oppaan kansainvälisestä rekrytoinnista. Oppaasta löytyy kattavasti ohjeita kansainvälisen osaajan rekrytointiin, työn aloitukseen ja viranomaisasioihin. Lisäksi oppaassa käydään läpi rekrytoinnin eettisyyttä ja monimuotoisen työyhteisön hyötyjä.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen koordinoima Kokka kohti Suomea -hanketta (ESR) on tuottanut työ- ja elinkeinoministeriön aloitteesta yritysten rekrytoinnin tueksi oppaan kansainvälisestä rekrytoinnista. Tiedote kansainvälisen rekrytoinnin oppaan tuottamista koskien on julkaistu STT:n verkkosivuilla.

Kansainväliselle rekrytoinnille nähdään tarvetta lähestyvien eläköitymisten myötä ja syystä, että osaavan työvoiman tarve Suomessa toimivilla yrityksillä on jatkuva eikä tarpeeseen pystytä vastaamaan pelkän kotimaisen työvoiman turvin. Monella alalla tarvitaan myös uudenlaista osaamista pk-yritysten kasvun mahdollistamiseksi.

Kansainvälisen rekrytoinnin opas toteuttaa osaltaan hallituksen Talent Boost -toimenpideohjelmaa. Opas kannustaa suomalaisia yrityksiä kansainvälistymään ja näkemään monimuotoisen työyhteisön hyödyt liiketoiminnan kasvulle. Toistaiseksi kansainvälisen osaajan rekrytointi on koettu yrityksissä haastavaksi siihen liittyvän byrokratian vuoksi.

Oppaan näkökulma kansainvälisen osaajan rekrytointiin on laaja. Sen lisäksi, että ohjeistetaan henkilön rekrytointiin ulkomailta, löytyy oppaasta myös tietoa esimerkiksi Suomessa opiskelevien kansainvälisten opiskelijoiden rekrytointiin. Suomessa oleva kansainvälisten osaajien potentiaalin hyödyntäminen katsotaan helpottavan myös työvoimapulasta kärsivien työantajien tilannetta.

Kansainvälisen rekrytoinnin oppaan pääset lukemaan täältä.

Lähde: ELY-keskukset
Kuva: AdobeStock