16.11.2020 klo 09:37
Uutinen

Kansainvälisty verkostojen voimalla – Yrittäjä Reggie Rusan haluaa olla kehittämässä toimivaa alustaa kansainvälisyyden edistämiseen

Helsingin Yrittäjien kansainvälisen verkoston HEI Networkin uusi puheenjohtaja Reggie Rusan uskoo, että verkostot kantavat. Yhdysvaltalaistaustainen Rusan teki pitkän uran kansainvälisissä tehtävissä ja tiesi, että eri markkinoilla menestytään eri tavoin. Muualla voidaan menestyä tuote ja markkinointi edellä, mutta Suomessa on tärkeää tutustua ihmisiin, luoda luottamusta ja vaalia suhteita. Puheenjohtajan roolissa hän haluaa olla kehittämässä HEI Networkiä toimivaksi alustaksi, josta voi löytää vaivatta uusia kontakteja.

Rusan perusti oman yrityksensä vuonna 2017. 30 vuoden kokemus IT-alalta ja 15 vuoden ura Koneen IT-toimintojen kansainvälisessä johdossa antoivat loistavat eväät liiketoiminnalle, mutta hän ei odottanut yrittäjyydelle helppoa alkua.

Rusan törmäsi nopeasti siihen, että menestyminen Suomessa vaatii verkostoja ja ihmisten tuntemista. Kasvattaakseen tunnettuvuuttaan hän pääsi pitämään maksuttomia GDPR-luentoja Maria 0-1 -startup-keskittymään ja otti osaa erilaisten kansainvälisten verkostojen toimintaan. Helsingin Yrittäjien HEI Networkin kautta hän tapasi nykyisiä yhteistyötahojaan ja liikekumppaneitaan, joiden kanssa hän muun muassa tekee Afrikan markkinoita tutummaksi suomalaisille teknologiatoimijoille.

Uudessa roolissaan Helsingin Yrittäjien HEI Networkin puheenjohtajana Rusan haluaa panostaa hänelle tärkeään aiheeseen: siihen, että kansainvälisillä yrittäjillä olisi alusta, jolla kasvattaa verkostojaan. Rusan näkee myös, että järjestön panostuksilla voidaan tuoda esille maahan muuttaneiden yrittäjien tärkeää roolia ja merkitystä yhteiskunnalle.

Hän toivoisi näkevänsä HEI Networkin tapahtumissa yhä enemmän suomalaisia yrittäjiä ja yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita kansainvälistymisestä. Hän kannustaa kaikkia aiheesta kiinnostuneita mukaan, kielitaidosta riippumatta. Yhteisö kantaa tässäkin, ja paikalla on aina joku, joka voi toimia tarpeen mukaan tulkkina.

Rusan korostaa, että verkostojen lisäksi kansainvälisten yrittäjien menestys Suomessa vaatii tuekseen myös monikielisiä palveluita. Niihin hän toivoisi tulevaisuudessa panostuksia yrittäjäjärjestöltäkin ja muun muassa siksi hän on jäsenenä keskusjärjestö Suomen Yrittäjien maahan muuttaneiden yrittäjien verkoston johtoryhmässä. Edistystä kansainvälisyyden tärkeyden ymmärryksessä tapahtuu Suomessa koko ajan. Rusan iloitsee muun muassa siitä, että Espoon kaupunki otti englannin palvelukielekseen suomen ja ruotsin rinnalle.

Kuvassa: Yrittäjä Reggie Rusan valittiin tänä vuonna Helsingin Yrittäjien kansainvälisen verkoston HEI Networkin puheenjohtajaksi. Rusanin mielestä Suomella on hienoja valttikortteja, esimerkiksi laadukkaat brändit, onnellisuus ja koulutus, joita voisimme markkinoida vielä voimakkaammin maailmalle.


Reggie Rusan

KUKA Reggie Rusan, 53 vuotta, yrittäjä
YRITYS SimpleTec Solutions, joka tarjoaa mm. tietosuojapalveluita ja ulkoistetun teknologia- ja tietohallintojohdon palveluita, simpletec-solutions.com
MUUTA HEI Network -verkoston uusi puheenjohtaja ja Suomen Yrittäjien maahan muuttaneiden yrittäjien verkoston johtoryhmän jäsen


HEI Network – verkosto kansainvälisille yrittäjille

Helsingin Yrittäjien kansainvälinen verkosto HEI Network, Helsinki Entrepreneurs International, saattaa yhteen kansainvälisyydestä kiinnostuneita yrittäjiä. Verkosto järjestää englanninkielisiä Business Date -iltoja, joihin ovat tervetulleita kaikki kansainväliset ja kansainvälisyydestä kiinnostuneet yrittäjät. Verkostoon liittyminen on ilmaista eikä vaadi yrittäjärjestön jäsenyyttä. Verkoston toimintakieli on englanti. Lisätietoja: helsinginyrittajat.fi/HEI


Teksti ja kuvat: Jaana Tihtonen