Kuva: Getty Images
28.2.2024 klo 12:07
Uutinen

Kansalaisaloite poliittisten lakkojen kieltämiseksi kerännyt jo 33 000 kannattajaa

Tammikuussa jätetty kansalaisaloite poliittisten lakkojen kieltämiseksi on saanut jo noin 30 000 kannatusilmoitusta.

Ammattiyhdistysliikkeen poliittiset lakot poikivat tammikuussa kansalaisaloitteen, jolla vaaditaan poliittisten lakkojen kieltämistä.

– Kansainväliset sopimukset turvaavat työntekijöiden lakko-oikeuden. Sen sijaan kansainväliset sopimukset ja Suomen perustuslaki eivät turvaa oikeutta poliittisiin lakkoihin, aloitteen perusteluissa todetaan.

Keskiviikkoon mennessä kansalaisaloite oli kerännyt jo noin 33 000 kannatusilmoitusta.

Kansalaisaloitteen allekirjoittajien mukaan poliittiset lakot eivät liity työntekijöiden ja työnantajien väliseen suhteeseen.

– Poliittisilla lakoilla työntekijät pyrkivät vaikuttamaan demokraattisilla vaaleilla valittuihin poliittisiin päättäjiin, kuten eduskuntaan ja hallitukseen. Kyse on työajalla tapahtuvasta poliittisesta mielenilmaisemisesta. Tällainen poliittinen toiminta kuuluu vapaa-ajalle, perusteluissa todetaan.

– Suomessa suhtaudutaan poikkeuksellisen sallivasti poliittisiin lakkoihin. Monissa muissa maissa poliittiset lakot on kielletty tai niitä on merkittävästi rajoitettu. Poliittiset lakot vaikuttavat merkittävästi työnantajiin. Yritykset ja muut työnantajat kärsivät taloudellista vahinkoa, kun työntekijät jäävät pois töistä osoittaakseen mieltä poliittisia päättäjiä vastaan, aloitteessa jatketaan.

Kansalaisaloitteen löydät täältä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus