18.1.2019 klo 09:32
Uutinen

Kanta-Häme tuli vuoden matkailualuekisassa toiseksi

Kanta-Häme kävi pokkaamassa hopeasijan Vuoden matkailualuekisassa MATKA2019-messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Vuoden matkailualueeksi Suomessa valittiin Espoon kaupunki. Tasaisen kilpailun toiseksi tuli Kanta-Hämeen maakunta ja kolmanneksi Itä-Lapin seutukunta. Espoo sai vertailussa 77 pistettä 100:sta mahdollisesta. Kanta-Häme saavutti 75 pistettä ja Itä-Lappi 74 pistettä. Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy tekemän selvityksen pohjatietona ovat olleet Tilastokeskuksen matkailijamäärät sekä rajatutkimuksen tiedot. Tutkimuksen tulokset julkistettiin Matkamessujen ammattilaispäivänä.

Vuoden 2018 mittareina olivat matkalijamäärät sekä saapuneiden matkailijoiden muutos ja matkailijoiden viipymän keston lisäys. Lisäksi on tarkisteltu kausiluontoisuutta. Suuremmat pisteet on voinut saada, jos kausivaihteluita ei ole.

Kanta-Hämeen palkinnon kävi maakuntajohtajan puolesta pokkaamassa maakuntajohtajan assistentti Jaana Laakso, joka kiitospuheenvuorossaan nosti esiin Kanta-Hämeen hyvän yhteistyön eri toimijoiden välillä. Jaana tsemppasi kivasti myös muita maakuntia ja totesi, että kaikki tehdään koko Suomen matkailun edestä töitä!

– Tämä hopeapalkinto on aivan mahtava juttu yhteiselle kehittämistyölle! Olemme tehneet Western Lakeland -yhteistyötä Visit Finlandin alaisuudessa vasta tämän vuoden alusta ja jo nyt olemme saaneet kehitystä eteenpäin. Voimme iloita myös Elinvoimaa Hämeeseen yhdistyksen perustamisesta. Nyt tuntuu siltä, että otamme yhdessä askeleita samaan suuntaan!, kiittelee ja iloitsee projektipäällikkö Outi Mertamo, Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Kanta-Häme on mukana MATKA2019 messuilla Helsingin messukeskuksessa 17-20.1.2019. Häme – Onnellisten ihmisten sydänmaa on Hämeen liiton koordinoiman messuosaston teemana.