Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kari Koslonen ja Mika Karppinen (oik). Kuva: Kari Koslonen

Kari suosittelee palvelua – ensimmäinen työntekijä palkattu

Karkos Oy:n yrittäjä Kari Koslonen oli jo pidemmän aikaa miettinyt työntekijän palkkaamista, kun sähköposti Kuopion Yrittäjien Yksinyrittäjästä työnantajaksi -palvelusta kilahti sähköpostiin. Palveluun ilmoittautumisen jälkeen asiat lähtivät rullaamaan nopeasti.

Kuopion Yrittäjien yritysasiantuntija Pekka Vartiaisen kanssa tehtiin aluksi alkukartoitus, jossa selvitettiin yrityksen tilanne ja millainen työntekijä olisi sopiva ikkunoiden ja ovien myyntityöhön. Tämän jälkeen sovittiin väylät, mistä lähdetään hakemaan sopivaa työntekijää. Melko pian TE-toimiston kautta löytyi henkilö, jolla oli sopiva työhistoria ja kemiatkin kävivät yksiin. Puhelinkeskustelun ja kahden tapaamisen jälkeen Karille oli selvää, että Mika Karppinen olisi sopiva työntekijä Karkos Oy:lle. Kun vielä palkasta syntyi yhteinen näkemys, tuli Mikasta Karkos Oy:n ensimmäinen työntekijä.

Kari kertoo, että nyt on menossa työntekijän perehdyttäminen.  Perehdyttämistä helpottaa Mikan aikaisempi kokemus myyntityöstä, johon kuului mm. autotallin ovien ja ikkunoiden myyntiä. Perehdyttämisen aikana käydään toimistotyöt ja ohjelmistot läpi, sitten kierretään yhdessä kentällä. Mikan työtehtäviin kuuluu ikkunoiden ja ovien tarjouslaskentaa, myyntiä, tuote-esittelyjä ja mitoitusta.

Kari kertoo, että työntekijän palkkaaminen mahdollistaa yrityksen kasvun ja kehittämisen esim. markkinoinnin osalta sekä oman vapaa-ajan järjestäminen helpottuu. Palvelun aikana Kari sai työllistämiseen liittyvää neuvontaa ja tietoa eri väylistä, mistä voi hakea sopivaa työntekijää. Lisäksi säästyi yrittäjän aikaa, koska ei tarvinnut hakea tietoa ja kontakteja itse. Yhteistyö Yksinyrittäjästä työnantajaksi -palvelun henkilöstön kanssa oli mutkatonta. Palvelun aikana Kari hyödynsi myös Yrittäjien maksutonta lakipalvelua. Kari suosittelee lämpimästi Yksinyrittäjästä työnantajaksi -palvelua kuopiolaisille yksinyrittäjille, jotka harkitsevat työntekijän palkkaamista.

Kuopion Yrittäjien kaksivuotinen ESR-rahoitteinen hanke, Yksinyrittäjästä työnantajaksi tarjoaa kuopiolaisille yksinyrittäjille maksutonta, henkilökohtaista palvelua työllistämisen tukemiseen. Tavoitteena on vahvistaa paikallista yritystoimintaa ja edistää alueen taloudellista kehitystä.