Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Sofia Lundqvist on Uudenmaan Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä 2022
13.5.2022 klo 19:15
Uutinen

Karkkilalainen Sofia Lundqvist on Uudenmaan yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä 2022

Aina ei kannata perustaa yritystä itse, vaan tarttua hyvään tilaisuuteen jatkaa jo olemassa olevaa yritystä ja kehittää sitä edelleen. Sofia Lundqvist jatkaa miestenvaateliikettä rohkealla otteella.

Lundqvist uskalsi tarttua isovanhempien yrityksen puikkoihin parikymppisenä, heti tradenomiopintojensa jälkeen. Päätöksen yrittäjäksi ryhtymisestä Lundqvist oli tehnyt jo ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen.

–  En ollut erityisen akateeminen ja numerotkaan eivät olleet kummoisia. Mummi sanoi, että joku tutkinto pitää olla, ennen kuin tulen jatkamaan kauppaa. Tein tutkinnon monimuoto-opintoina ja hyödynsin opintoaikaisia projekteja firmaan. Vapaa-ajalla olin paljon kaupalla, opiskelin kaupan asioita ja tutustuin tavarantoimittajiin.  

Lundqvist kertoo, että arvostaa perinteitä ja liikkeen vakioasiakkaita, jotka ovat pysyneet asiakkaina sukupolvenvaihdoksen jälkeenkin.

–  Meidän vahvuus on laadukkaassa arki- ja juhlapukeutumisessa.

Verkkokaupan myötä asiakaskunta on laajentunut maantieteellisesti. Kesällä asiakkaina käy paljon mökkiläisiä. Viime kesänä ovi kävi erityisen tiheään, kun Tehtaanhotellin vieraat löysivät myös vaatekauppaan. Miestenvaatteiden rinnalle Lundqvist on ottanut pienen valikoiman naistenvaatteita, joka on tuonut kauppaan myös uutta asiakaskuntaa.

Rohkea kauppias näkee mahdollisuuksia

Tänä keväänä Lundqvist osti Hämeenlinnasta toisen kaupan, joka sekin on perinteinen miestenvaateliike.

–Molemmat kaupat ovat yksilöitä, joilla on omat brändit ja yhteistyökumppanit myös jatkossa.

Jos vaateala ei ollut alussa itsestäänselvyys, on Lundqvist rakastunut alaan ajan myötä.

– Tykkään työstä ja uusista työntekijöistä. Toivon että saan jatkaa kauppaa pitkään ja hartaasti, ja toivon uusia asiakkaita tulevaksi. Tässä ollaan mukana elämän suurissa hetkissä, hän sanoo. 

–  Ole rohkea ja innovatiivinen! Kun joku kyseenalaistaa tekemisisäsi, näytä niille, Lundqvist sanoo muille yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville.

Uudenmaan Yrittäjien Vuoden nuoren yrittäjän valitsee Uudenmaan Yrittäjien hallitus.

– Sofia Lundqvist on näyttänyt, miten valtavirtaa vastaankin voi uida. Hän on onnistunut jatkamaan menestyksekkäästi perinteistä kivijalassa toimivaa miestenvaatetaloa Karkkilassa ja laajentanut toimintaansa toiselle paikkakunnalle ja verkkoon, Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Markku Aalto kertoo palkitsemisperusteista.