Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Commu-sovelluksella voi auttaa sodan jaloista saapuvia ihmisiä. Kuva: Getty Images
1.3.2022 klo 15:01
Uutinen

Karoliina Kauhanen ideoi korona-ajan sovelluksen, joka auttaa nyt Ukrainan pakolaisia

Ukrainasta pakenevia ihmisiä voi auttaa kotimaisella mobiilisovelluksella.

Commu-sovelluksen perustaja Karoliina Kauhanen ideoi sovelluksen korona-ajan apuriksi. Alun perin sen tarkoituksena oli helpottaa naapuriavun pyytämistä.

Sovellus on tarkoitettu muun muassa kyytiavun pyytämiseen ja muuhun arkiseen auttamiseen. Viime aikaiset tapahtumat Ukrainassa ovat siirtäneet painopistettä pakolaisten auttamiseen.

– Sovelluksessa voi lahjoittaa ruokaa tai vaatteita. On meidän jokaisen vastuulla, että Ukrainan sodasta Suomeen saapuvat saavat lämpimän ja turvallisen vastaanoton, Kauhanen kertoo.

Kauhasen mukaan sovelluksella on eniten käyttäjiä Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Turussa, Kanta-Hämeessä, Joensuussa ja Jyväskylässä. 

– Commu on matalan kynnyksen paikka pyytää ja antaa apua, ikään kuin digitaalinen ovikello, Kauhanen kertoo. Sovelluksessa apua voi pyytää nimettömänä tai omilla kasvoillaan. Esimerkiksi Facebook-ryhmissä kynnys on korkeampi, koska kuka tahansa voi tulla mollaamaan sinua tai katsomaan profiilisi, Kauhanen jatkaa.

Iso osa sovelluksen yli 6000 käyttäjästä on Kauhasen mukaan ”reservissä”, eli valmiina auttamaan, kun oikea tilaisuus tulee kohdalle. Hänen mukaansa on tärkeää saada auttajia mukaan sovellukseen ja tietoa turvaverkosta Ukrainasta saapuville ihmisille.

– Aloitamme yhteistyötä useiden eri tahojen kautta, jotta saamme Commun Ukrainasta saapuvien tietoisuuteen. Tärkeintä on tarjota ukrainalaisille turvaverkosto ja turvallinen olo uudessa maassa, Kauhanen kertoo.

Commu toimii suomeksi ja englanniksi. Sovelluksen voi ladata maksutta sovelluskaupoista.

Toimitus
Toimitus