Siva Parlar.
10.5.2022 klo 16:33
Uutinen

Kasvisruokakulttuurin tienraivaaja ja vegaanikebabin kehittäjä palkittiin – Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2022 -palkinto Vöner Oyj:n Siva Parlarille

Helsingin Yrittäjät jakaa vuosittain alueellisen tunnustuksen nuoresta yrittäjyydestä. Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2022 -palkinnon voittajaksi valittiin Vöner Oyj:n perustaja Siva Parlar. Palkinto jaettiin 10.5.2022 Helsingin Yrittäjien Yritystä Stadiin -tapahtumassa Bio Rexissä.

Vöner Oyj:n perustaja Siva Parlar, 30, palkittiin 10.5.2022 Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2022 -palkinnolla. Parlarin ja hänen yhtiökumppaninsa Maxim Laxbergin perustama Vöner Oyj on ensimmäinen kasviskebabia valmistava yritys ja yksi suomalaisen kasvisruokakulttuurin edelläkävijöistä.

Yritys on panostanut vuosien mittaan tuotekehitykseen tavoitteenaan tuottaa laajasti erilaisia kasvipohjaisia, proteiinipitoisia tuotteita. Yrityksen tavoitteena on tehdä tutuista lihatuotteista maistuvia ja kestäviä kasvisvaihtoehtoja.

– Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti. Maailma tulvii uutta teknologiaa ja tuotantotapoja. Me hyödynnämme tuotekehitystä niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten osaajien kanssa. Tapaamme jatkuvasti asiakkaita ja keskustelemme yhdessä, että miten voisimme parantaa kasvisruokailua yhdessä, Parlar kertoo.

Vöner Oyj:n tuotteita löytyy ravintoloista ja kaupoista Hangosta Utsjoelle. Yritys on myös ottanut askeleita kansainvälisille markkinoille ja tällä hetkellä tuotteita myydään Suomen lisäksi Ruotsissa ja Virossa.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto on alle 35-vuotiaalle yrittäjälle myönnettävä tunnustus yrittämisestä. Kilpailun voittajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot yrittäjyydessä toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen. Yrittäjän perustama yritys on toiminut vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen (2022) mennessä. Yrittäjä voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen mennessä.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2022 -valinnasta vastasi raati, johon kuuluivat Maria Korpisalo, NewCo Helsinki, Ulla Vehkaperä, Metropolia, Aino Papinniemi, Helsingin Yrittäjien nuoret yrittäjät ja Tiina Oksala, Helsingin Yrittäjät.

Raati arvosti Vöner Oyj:n kasvuhalukkuutta sekä menestystä kilpaillulla alalla. Vönerin tavoitteena on yritystoiminnan kasvu ja tuoteperheen jatkuva laajentaminen. Yrityksen talous on kunnossa ja yrityksen kansainvälistyminen on todella hyvässä alussa.

– Yritys toimii kilpaillulla markkinalla menestyksellä ja on luonut perinteisellä alalla innovatiivista liiketoimintaa. Yrityksen toiminnassa korostuvat asiakaskeskeisyys ja arjen innovaatiot, raatia johtanut Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala kertoo.

– Vöner Oyj:n toiminnan ytimessä on vastuullisuus ja ekologisuus kasvisruokavalion edistämisen kautta. Siva Parlar kannustaa esimerkillään ja toiminnallaan erityisesti nuoria ja maahanmuuttajataustaisia yrittäjyyteen, Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen täydentää.

Helsingin alueellinen voittaja jatkaa edustamista arvostettuun valtakunnalliseen Vuoden nuori yrittäjä -kilpailuun, jonka voittaja ratkotaan Suomen Yrittäjien Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä 21.-22.10.2022 Tampereella.


Vöner Oyj

  • Perustettu vuonna 2017
  • Yrityksen henkilömäärä: 5 (2021)
  • Vöner Oyj on neljän vuoden ajan edistänyt Suomen kasviproteiinimarkkinoita ja ollut mukana edistämässä suomalaisia ruokailutottumuksia kohti vastuullisempaa ruokavaliota.
  • Yrityksen kulmakiviä ovat ekologisuus ja täysin kasvipohjaiset tuotteet.
  • Vöner-kasviproteiinituotteet valmistetaan Suomessa. Vöner Oyj:lle on myönnetty Suomen avainlippusertifikaatti.

Kuva: Jaana Tihtonen