4.10.2021 klo 10:40
Uutinen

Kasvun lähteet -webinaarisarja tarjoaa työkaluja kasvuun

Mistä yritysten kasvuhalukkuus syntyy? Kuinka kasvua voidaan tukea? Entä kiihdyttää? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia kolmen webinaarin kokonaisuudessa alkutalvesta.

Kasvun lähteet -webinaarisarjan työpajoihin osallistuvat yritykset saavat edelläkävijäyrityksiltä uusia ideoita ja oivalluksia kasvuaihioiden etsimiseen ja työstämiseen sekä kasvuhankkeiden valintaan, käynnistämiseen ja onnistuneeseen toteutukseen. Tämän lisäksi osallistujat pääsevät työstämään oman yrityksensä kasvun lähteitä yhdessä muiden kasvutahtoisten yritysten kanssa.

”Kannustan kaikkia pirkanmaalaisia yrityksiä pohtimaan omia kasvumahdollisuuksiaan. Kasvun lähteet -webinaarisarja tarjoaa työkaluja ja vertaistukea sen saavuttamiseksi,” Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen sanoo.

Webinaarit ovat maksuttomia

Webinaareja järjestetään kaikkiaan kolme. Webinaari alkaa yhteisellä alustuksella, jonka aikana jaetaan teemaan liittyvät keskeisimmät opit Kasvuryhmän Kasvun lähteet -ohjelmasta. Alustuksen jälkeen jakaudutaan pienryhmiin, joissa rikastetaan alustuksen oppeja keskinäisellä kokemusten jaolla ja työstetään oman yrityksen kasvun lähteitä. Lopuksi keräännytään yhteen jakamaan keskeisimmät oivallukset ja seuraavat askeleet.

”Webinaarimuotoisten työpajojen teemat ovat Kasvuaihioiden etsintä ja työstö, Kasvuhankkeiden valinta ja nopea liikkeellelähtö sekä Kasvuhankkeiden johtaminen. Osallistua voi vain yhteen tai koko sarjaan. Kustakin osasta on tarjolla kaksi vaihtoehtoista aikaa,” Virtanen sanoo.

Ilmoittaudu mukaan >

Webinaarikokonaisuuden toteuttaa Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitralle ja Osaamisen aika -avainalueille Kasvuryhmä Suomi ry, joka on yksi Sitran hankerahoituksen saaneista ja uuden osaamisjärjestelmän pilotin tuottajista. Kasvuryhmän toteuttamassa pilottihankkeessa luodaan suomalaisten keskisuurten kasvuyritysten kasvuun ja uudistumiseen tähtäävä vertaisoppimisen ohjelmaa. Sisällöllisesti hanke keskittyy kehittämään yritysten kyvykkyyttä tunnistaa, työstää ja toteuttaa tulevaisuuden kasvun lähteitä. Kasvuryhmän menetelmä auttaa kasvusta kiinnostuneita yrityksiä keskittymään olennaiseen.