20.9.2018 klo 09:58
Uutinen

Kasvun maakunnan ajatushautomo kokoontui Keuruulla

Syksyn ensimmäinen Kasvun maakunnan ajatushautomo kokoontui Hotelli Keurusselällä.

Miten Keuruun alueella menee 2020-luvulla? Mitkä ovat Keuruun alueen vahvuudet? Minkä pitää muuttua? Mihin pitää panostaa?

Muun muassa näihin kysymyksiin haettiin vastauksia eilen 19.9. Hotelli Keurusselän tiloissa syksyn ensimmäisessä Kasvun maakunnan ajatushautomossa. Paikalla oli alueen yrittäjiä, yritysten edustajia, virkahenkilöitä, päättäjiä, kehittäjiä sekä järjestöjen edustajia.

Ajatushautomoa Keuruulla fasilitoi Humap Oy:n Vesa Purokuru, joka oli rakentanut erittäin innostavan ja osallistavan iltapäivän ajatushautomoon osallistuville. Ohjelmassa oli muun muassa Key-note -puheenvuorot Pekka Pirhoselta sisältä uudistumisesta, Seija Kiiskilältä tulevaisuuden kohtaamisesta ja Vesa Purokurun Alueen kehityspelin nelikentän: Uutta aluekehitysajattelua – kasvun tekijät, esteet, pitovoima, vetovoima ja villit ajatukset. Iltapäivän jälkimmäisellä puoliskolla ajatushautomolaiset pääsivät paneutumaan syntyneisiin kehitysideoihin teemalla Hautomisista tekemisiin. Tavoitteena oli saada luotua oman yrityksen / yhteisön Next steps: Kolme asiaa, jotka laitan tulille.

Kasvun maakunnan ajatushautomo tarjosi jälleen valtavasti uusia ideoita alueen kehittämiseksi ja useammalta taholta luvattiin näihin ideoihin myös lähitulevaisuudessa tarttua. Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen oli myös tyytyväinen Keuruun seudun ajatushautomon antiin.

– Antoisa iltapäivä täynnä tulevaisuusajattelua ja sitoutumista. Keuruun seudulla on selkeä, omaleimainen, monen toimialan yrittäjyyteen perustuva asemansa Keski-Suomessa, Hynninen kommentoi.

Seuraava Kasvun maakunnan ajatushautomo järjestetään Äänekoskella 8.11. Ilmoittaudu mukaan jo nyt täältä: www.lyyti.in/ajatushautomo_aanekoski