25.10.2018 klo 12:30
Uutinen

Katajan ja Hirviniemen yritys Riihimäen keskustan elävöittämiseksi: Lelukauppa avautuu marraskuussa

Janne Kataja ja Aku Hirviniemi aikovat olla itsekin myyntitehtävissä.

Aamuposti-lehti kertoo Janne Katajan ja Aku Hirviniemen uusimmasta liikeideasta. Kaksikko avaa marraskuussa lelukaupan Riihimäen keskustaan. Sen nimeksi tulee Pieni Lelukauppa.

– Se oli aika ex tempore -idea. Mutta toisaalta, kai jokainen on lapsena halunnut olla lelukauppias ja päästä hypistelemään erilaisia leluja, Kataja kertoo Aamupostille.

Kaksikko haluaa tehdä kaupastaan tunnelmallisen paikan, jossa on vaikutteita Willy Wonkasta ja Harry Potterista. Kaupassa myydään ekologisia leluja ja myös erikoisempia tuotteita. Myymälä toimii ainakin alkuvaiheessa Katajan ja Hirviniemen tuotantoyhtiön alaisuudessa.

Kauppa haluttiin avata pikaisesti, jotta myynti saadaan käyntiin jo joulumarkkinoille.

Riihimäellä on viime aikoina etsitty keinoja hiljentyneen keskustan elävöittämiseksi. Katajan ja Hirviniemen tuotantoyhtiö Hihhihhii osti kesällä 1300 neliön liiketilan kaupungin keskustasta. Sen tiloihin on sittemmin etsitty vuokralaisia.

– Moni perheenäiti lähestyi ja ehdotti lelukaupan perustamista. Kun meille sitten tuli tarjolle sopiva liiketila, niin ajattelimme, että mikäs ettei, Kataja jatkaa haastattelussa.

Riihimäellä asuvat perustajat aikovat olla myös itse myyntitehtävissä lelukaupassa. Kaksikko lupaa muun muassa esitellä kaupassa myytäviä taikurin välineitä.

Kuva: Suomen Yrittäjät

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi