parturi-kampaaja Linda Huhtala työn touhussa
Liikkuvia kauneus- ja hyvinvointipalveluja tarjoavan Majn yrittäjä, parturi-kampaajamestari Linda Huhtala lähti epäröimättä mukaan tempaukseen. Kuva: Maj
25.11.2021 klo 13:09
Uutinen

Kauneusalan yrittäjät tempaisevat kiitosta hoitajille – Kampaukset ja meikkaukset ilmaiseksi Linnan juhliin kutsutuille

Jutun julkaisemisen jälkeen tuli tieto Linnan juhlien peruuntumisesta.

Lukuisat kauneusalan yrittäjät ovat lähteneet mukaan tempauksiin, jossa tarjotaan kampaukset ja meikkaukset ilmaiseksi Linnan juhliin kutsutuille. Tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsuttiin etenkin koronapandemiassa kovilla olleita terveydenhuollon ammattilaisia.

Liikkuvia kauneus- ja hyvinvointipalveluja tarjoavan Majn toimitusjohtaja-yrittäjä Krista Huhtala-Jenks oli huomannut kutsun tempaukseen somessa. Hän vinkkasi tapahtumasta sisarelleen, Majn toiselle yrittäjälle, parturi-kampaajamestari Linda Huhtalalle, joka ei epäröinyt lähteä mukaan.

− Tämä on hieno tapa osoittaa kiitosta hoitohenkilökunnalle. Oli spesiaali osoitus presidentiltä muistaa kutsuilla heitä, jotka ovat olleet kovilla koronapandemian takia, Linda Huhtala sanoo.

Majn verkoston ammattilaisia on mukana tempauksessa useita. Luvassa on tiivis työpäivä itsenäisyyspäivänä Innovation Homen tiloissa Kalliossa Helsingissä.

− Meillä on useita tekijöitä valmiina juhlapäivänä. Teemme niin pitkän päivän kuin on tarve. Kutsuja juhliin on vielä matkalla, joten ilmoittautumisia tulee vielä varmasti lisää, Linda Huhtala kertoo.

Vaatelainausta ja stailausta

Idea tempauksesta on Innovation Homen myynti- ja markkinointipäällikön, Laura Anderssonin.

− Juhlin panostaminen on iso rahallinen satsaus ns. tavalliselle ihmiselle. Sain viime perjantaina tämän idean, että voisimmeko lähteä tarjoamaan näitä palveluja ilmaiseksi kutsutuille. Koska juhlaan on niin lyhyt aika, tämä varmasti auttaa järjestelyissä.

Idea sai tulta alleen, ja kauneusalan yrittäjien lisäksi mukaan on lähdössä hotelleita ja kuljetuspalveluita. Vaatelainaamot ovat myös mukana tarjoten mm. Wimman ja Katri Niskasen juhlavaatteita lainaan stailaajien avulla.

Korona kuritti kauneusalan yrittäjiä

Korona kuritti kauneusalan yrittäjiä

− Haluan tuoda esille myös kauneusalan yrittäjien ahdinkoa. Monia yksinyrittäjiä ja pienyrittäjiä pandemia kuritti kovasti. Käyttäkää näitä palveluja, jos vain suinkin voitte, Laura Andersson kehottaa.

Innovation Homen Kallion toimitila muuttuu itsenäisyyspäivänä kauneussalongiksi, jossa palveluja tarjoaa kymmenisen yrittäjää.

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan tänä vuonna Presidentinlinnassa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat vastaanotolle maanantaina 6. joulukuuta henkilöitä, jotka ovat tehneet työtä terveyden ja suomalaisen yhteiskunnan hyväksi koronapandemian aikana. Kutsuttavien määrä on alle 200 henkeä, joista suurin osa on ensikertalaisia.

Edit. 25.11.2021 klo 13.40: Presidentinkanslia tiedotti, että huonontuneen tautitilanteen ja koronapassisääntelyn vuoksi Presidentinlinnan juhlavastaanotto perutaan.

Tiina Rantakoski