19.2.2017 klo 08:18
Uutinen

Kaunis kakku on makea käyntikortti

Vielä viisi vuotta sitten Marjo Moilasella oli vakituinen työ myymäläpäällikkönä. Hän oli myös taitava leipoja, ja vapaa-ajalla hän kirjoitti leivontablogia.

Blogin kautta Marjo Moilanen alkoi vähitellen saada kyselyitä kakkujen tilaamisesta ja päätti perustaa toiminimen vuonna 2012.

Aluksi hän valmisti kakkuja työnsä ohessa. Kun tieto Marjon HerkkuKakun toiminnasta kiiri asiakkaalta ja juhlavieraalta toiselle, kakuista tuli hänen päätyönsä.

Kauniit kakut ovat osoittautuneet tehokkaaksi markkinointikeinoksi.

– Ajattelen, että kun teen kakun 20 henkilölle, se on sama kuin jakaisin 20 käyntikorttia, Moilanen kertoo.

Blogia ei enää ole, mutta yrityksellä on vahva seuraajakunta Facebookissa, ja tykkääjiä on reilu 11 000. Moilasen taidot on havaittu julkkistasollakin, ja hän suunnitteli Valtteri Bottaksen ja Emilia Pikkaraisen hääkakun. Sen haluttiin olevan paitsi tyylikäs myös kuvaavan hääparin urheilutaustaa.

Eniten kakkuja kysytään häihin, joiden sesonki osuu heinä–syyskuulle. Touko–kesäkuussa juhlitaan puolestaan valmistujaisia ja rippijuhlia. Syksyllä ja talvella Moilanen valmistaa pääasiassa syntymäpäivä- ja kastejuhlakakkuja.

Kesällä häitä on keskimäärin neljät viikossa, mikä tietää yrittäjälle kiirettä. Usein suurten kakkujen ja niiden vaativien koristeiden valmistaminen vie koko viikon.

– Kun näkee hääparin, siitä tulee jo pitkälti mieleen, minkätyylinen kakku heille sopii. Onko se selkeän pelkistetty vai hyvin koristeellinen? He saattavat tuoda myös hääkutsut, joista saa osviittaa.

Mieleenpainuvia työssä ovat ne hetket, kun Moilanen on jäänyt juhliin auttamaan kakun leikkaamisessa.

– Se on se hetki, kun vieraat näkevät kakun ja hetki tulee kuviin ikuistetuksi muistoksi.

Marjon HerkkuKakku

Kuka: Satakunnan vuoden 2016 yksin-yrittäjä Marjo Moilanen.

Mitä: Valmistaa kakkuja ja koristeita erilaisiin juhlatilaisuuksiin ja järjestää kursseja alan ammattilaisille ja kotileipureille. On palkittu myös alan kansainvälisissä kisoissa Lontoossa ja Hampurissa.

Perustettu: Vuonna 2012 Porissa.

Silja Eisto

silja.eisto@yrittajat.fi