Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

2.1.2024 klo 11:09
Uutinen

Kaupallinen yhteistyö: Fortum ja Suomen Yrittäjät aloittavat yhteistyön yrittäjien ja yritysten hyväksi

Fortum ja Suomen Yrittäjät ovat solmineet sopimuksen yhteistyöstä, jonka päämääränä on auttaa suomalaisia yrityksiä ja sitä kautta myös suomalaista yhteiskuntaa.

Yhteistyön ytimessä on vastuullinen energiakumppanuus, joka tukee sekä etujärjestön missiota parantaa yrittäjien asemaa ja yrittämisen olosuhteita että Fortumin päämäärää, jossa ”ihmiset, luonto ja yritykset menestyvät yhdessä”.

Fortumin CO2-vapaasti tuotettu sähkö ja uusiutuvan energian vaihtoehdot ovat keskeisiä tekijöitä suomalaisten yritysten vastuullisessa kehityksessä. Yhteistyösopimus ei siis tarjoa vain energiaa – se on sitoutumista yhteiseen hyvään ja suomalaisen infrastruktuurin kestävään tulevaisuuteen.

Yhtenevät arvot ja tavoitteet

Vaikka yhteistyöstä on ollut puhetta aiemminkin, viimeistään energiakriisi ja sen aiheuttama yrityksiin ja kuluttajiin kohdistunut ahdinko toimivat kimmokkeena yhteistyön edistämiselle. Kevään 2023 aikana käytyjen keskusteluiden perusteella käsitys yhteisestä halusta auttaa yrityksiä vahvistui entisestään. Neuvottelut etenivät alustavien keskusteluiden jälkeen nopeasti.

– Näemme Suomen Yrittäjät merkittävänä vaikuttajana yrittäjien keskuudessa ja uskomme, että yhteistyö auttaa meitä tavoittamaan yrittäjiä ja yrityksiä entistä paremmin. Pohjoismaiden suurimpana sähkön vähittäismyyjänä meillä on mahdollisuus panostaa yrittäjille ja yrityksille suunnattujen palveluiden kehittämiseen ja voimme tarjota Suomen Yrittäjien jäsenille energiakumppanuuden hyvillä jäseneduilla, kertoo Fortumin yritysliiketoiminnan johtaja Tommi Varhama.

Yhteistyöstä hyötyvät niin Suomen Yrittäjien jäsenyritykset, Fortum kuin Suomen Yrittäjät ry:kin.

– Jokainen yritys ja yrittäjä tarvitsee energiaa ja haluaa sitä vastuullisesti tuotettuna ja kilpailukykyiseen hintaan. Olen iloinen siitä, että voimme tarjota Fortum-yhteistyön myötä yrittäjille vastuullisia, kilpailukykyisiä ja älykkäitä energiaratkaisuja, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä toteaa.

Yrityksille tarjolla kattava etupaketti

Yhteistyösopimus tuo jäsenyritysten saataville varsin kattavat edut. Osana yhteistyötä Fortum tarjoaa Yrittäjän pakettia, johon sisältyvät juuri uudistettu ja yrittäjien tarpeisiin suunniteltu Fortum Yritys Online -palvelu, henkilökohtainen energianeuvonta sekä priorisoitu asiakaspalvelu. Lisäksi jäsenetuna yritykset saavat alennuksen sähkösopimuksen perusmaksuun tai sähkön hintaan sopimustyypistä riippuen.

– Fortumin halu auttaa yrityksiä ja yrittäjää näkyy yhteistyön sekä jäsenetujen laajuudessa. Yhteistyön puitteissa tulemme järjestämään Suomen Yrittäjien jäsenyrityksille myös koulutuksia webinaarien muodossa ja tulemme tapaamaan yrittäjiä Suomen Yrittäjien tilaisuuksissa, Varhama kertaa.

Yhteistyö mahdollistaa siis etuja Suomen Yrittäjien jäsenyrityksille mm. Fortumin sähkötuotteista ja Charge & Drive -latauspalvelusta, mutta jäsenetuja tulee olemaan tarjolla myös jäsenyritysten henkilökunnalle.

– Tarkoituksemme on laajentaa yhteistyötä ja tuoda uusia jäsenetuhinnoiteltuja palveluita Suomen Yrittäjien jäsenille, Varhama kertoo.

Vastuullista kumppanuutta uuden strategian mukaisesti

Energiakriisin jälkimainingeissa käytiin kriittistä keskustelua sähkösopimusten sopimusehdoista ja niiden noudattamisesta, puolin ja toisin. Muun muassa Fortum Yritys Aktiivin tapaus oli hyvin valitettava, mutta samalla opettavainen. Etenkin energiakriisin aikana korostui vastuullisuuden ja kestävän energiapolitiikan merkitys. Yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa pyrkimyksenä on löytää yrittäjäystävällisiä ratkaisuja niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

Fortumin uuden strategian myötä asiakkaat ja yritykset, sekä vastuullisuus ja kestävä kehitys ovatkin entistä vahvemmin toiminnan keskiössä.

– Toimintamme perusta pohjautuu päättäväisyyteemme työskennellä sen eteen, että ihmisten hyvinvointi, yhteiskuntien tarpeet, yritysten menestys ja luonnon monimuotoisuus ovat keskenään tasapainossa, Varhama kertaa Fortumin tavoitteita.

Fortum on asettanut päästövähennystavoitteet, jotka ovat linjassa kansainvälisten tavoitteiden kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen. Tavoitteiden saavuttamiseksi Fortum on sitoutunut luopumaan kaikesta hiileen perustuvasta energiantuotannosta sekä siihen liittyvistä toiminnoista vuoden 2027 loppuun mennessä.

– Toimitamme yrittäjille ja pienyrityksille aina C02-vapaasti tuotettua sähköä ja asiakas voi lisäksi halutessaan valita myös uusiutuvan energian sähkönsä alkuperäksi. Tarjoamme asiakkaillemme modernit ratkaisut energiakulutuksen seurantaan sekä energianeuvontaa, joiden avulla autamme yrittäjiä päästötavoitteensa saavuttamisessa. Lisäksi kehitämme strategiamme mukaisesti jatkuvasti uusia palveluita, vastuullisuuden ja kestävän kehityksen saralla, Varhama sanoo.

Lue lisää Fortumin jäseneduista

Fortum

Fortumin energia rakentaa maailmaa, jossa ihmiset, yritykset ja luonto menestyvät yhdessä. Olemme yksi Euroopan puhtaimmista energiantuottajista ja toimintaamme ohjaavat kunnianhimoiset ympäristötavoitteet. Tuotamme ja toimitamme luotettavasti puhdasta energiaa ja autamme teollisuusasiakkaitamme vähentämään toimintansa hiilidioksidipäästöjä ja kasvamaan. Ydinliiketoimintamme Pohjoismaissa koostuu päästöttömästä ja tehokkaasta sähköntuotannosta sekä sähkön ja kaukolämmön myynnistä kuluttaja- ja yritysasiakkaille. Yhtiömme 5 000 työntekijälle tarjoamme turvallisen ja inspiroivan työympäristön. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.fi

Suomen Yrittäjät ry

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin keskusjärjestö, joka ajaa yrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäseniä Yrittäjien paikallisyhdistyksissä on lähes 70 000 ja toimialajärjestöissä noin 36 000. Ne työllistävät Tilastokeskuksen (2023) mukaan yrittäjät mukaan lukien noin 590 000 henkilöä ja yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 171 miljardia euroa. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu yli 370 paikallisyhdistyksestä, 21 aluejärjestöstä ja 63 toimialajärjestöstä. www.yrittajat.fi