Kuva: Getty Images
15.2.2022 klo 13:20
Uutinen

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Yrittäjien jäsenille uusi etu – Nets-maksuratkaisu edulliseen hintaan

Suomen Yrittäjien jäsenet saavat Nets-maksupäätteen normaalia edullisemmilla ehdoilla.

Suomen Yrittäjien uusin jäsenetukumppani on muun muassa maksupäätteistä tunnettu Nets. Yrittäjien jäsen saa Netsin maksuratkaisun muita edullisemmalla hinnalla, maksutapahtumien provisio on pienempi ja maksupäätteen kuukausihinta normaalia halvempi. Merkittävä etu sopimuksessa on se, että määräaikaisen sopimuksen kesto on kaksi vuotta, kun se normaalisti on kolme vuotta.

Suomen Yrittäjillä on tällä hetkellä noin 30 valtakunnallista jäsenetukumppania. Jos mukaan lasketaan alueelliset kumppanit, määrä nousee yli kahteensataan.

– Pyrimme jatkuvasti parantamaan jäsenetuvalikoimaamme, jotta pystymme tarjoamaan etuja mahdollisimman monipuolisesti, Yrittäjien kumppanuuspäällikkö Karri Ruuskanen kertoo.

Maksuratkaisuille ei ole aikaisemmin ollut jäsenetua, mutta nyt tilanne korjaantuu. Ruuskanen perustelee Nets-yhteistyötä sillä, että kyseessä on alallaan merkittävän aseman saavuttanut yritys.

– Nets-yhteistyön myötä voimme palvella entistä paremmin etenkin kivijalkaliikkeitä. Suomen Yrittäjien jäsenistössä on paljon yrityksiä, jotka käyttävät maksupäätteitä päivittäin.

Nets-edun saa käyttöönsä sen jälkeen, kun edellinen sopimuskausi on päättynyt.

”Pienemmät yritykset kantava voima”

Netsin kumppanuuspäällikkö Markus Pahkamaa uskoo, että edulla on kysyntää.

– Viimeisten vuosien aikana etenkin B2C-yrityksillä on ollut tarvetta miettiä uudemman kerran palvelu- ja toimitusprosesseja. Niiden kohdalla tarve korttimaksujen vastaanottoon mobiileilla maksupäätteillä on korostunut entisestään, Pahkamaa sanoo.

– Suomessa toimivista yrityksistä yli 90 prosenttia on alle 10 henkilöä työllistäviä. On helppo todeta, että pienemmät yritykset ovat Suomessa kantava voima. Suomen Yrittäjien jäsenyyksien painottuessa suurilta osin juuri kyseiseen alle 10 henkeä työllistäviin yrityksiin on ilmeistä, että näemme yhteistyölle hyvät lähtökohdat. Olemme halunneet tuoda Suomen Yrittäjien jäsenille etuja sekä Netsin maksupääte- että Paytrailin verkkokaupan ratkaisuihin.

Pahkamaan mukaan hyvänä esimerkkinä Yrittäjien jäsenelle tarjottavan edun hyödystä voi olla parturi-kampaamoyrittäjä, jolla toimii samoissa tiloissa useampi yrittäjä vuokratuolilla.

– Normaalia lyhyemmän määräaikaisuuden, edullisempien kauppiasprovisioiden sekä maksupäätehinnan lisäksi yrittäjä voi hyödyntää myös edun monikäyttäjätoiminnosta, jolloin samoissa tiloissa toimivat yrittäjät tarvitsevat vain yhden maksupäätteen käyttöönsä korttimaksujen vastaanottoa varten. Tämän lisäksi yrittäjät voivat hyödyntää Netsin tuottamaa analytiikkaa ja parantaa ymmärrystään myynnin kehityksestä ja asiakasuskollisuudesta.

Jäseneduilla iso merkitys

Suomen Yrittäjien tuoreen jäsentutkimujksen mukaan jäsenyydestä saatavat edut ja alennukset ovat neljän tärkeimmän asian joukossa kysyttäessä Yrittäjien jäsenyyden merkitystä. Etenkin pienemmät yritykset kokevat jäsenedut tärkeiksi.

– Yrittäjäjärjestönä pyrimme mahdollistamaan jäsenille sellaisia etuja, joita varsinkaan pienemmät yritykset eivät muuten saisi. Pienemmillä yrityksillä ei ole yleensä kovin paljon neuvotteluvaraa verrattuna isompiin yrityksiin, Ruuskanen huomauttaa.

Pauli Reinikainen