16.1.2024 klo 10:54
Uutinen

Kaupallinen yhteistyö: Youpret-tulkkauspalvelut Yrittäjien valtakunnalliseksi kumppaniksi – Palvelua yli sadalla eri kielellä

Joensuulaislähtöinen Youpret on tulkkausalan ja kieliteknologian vastuullinen edelläkävijä. Youpretin visiona on luoda tasa-arvoisempi maailma, jossa kieli ei ole este toisen ymmärtämiselle.

Suomen Yrittäjät on valinnut Youpretin valtakunnalliseksi yhteistyökumppanikseen tulkkauspalveluissa. Kumppanuuden myötä tulkkauspalvelun hyödyt tulevat jäsenyrityksille tutummiksi ja yritykset pystyvät hyödyntämään ammattitulkkien palveluita yli sadalla eri kielellä kattavin jäsenetuhinnoin.

Kenen kannattaa hyödyntää ammattitulkkia?

Mitä ovat tulkkauspalvelut ja ketkä niitä hyödyntävät? Youpretin kautta tilataan jo yli tuhat tulkkaustapahtumaa päivässä, ja tilaajana ovat useimmiten hyvinvointialueet, TE-palvelut, kunnat ja kaupungit ympäri Suomea. Koulutettua tulkkia tarvitaan esimerkiksi silloin, kun asiakas ja työntekijä tai työntekijä ja perehdyttäjä eivät puhu samaa kieltä.

  • Kausityöntekijöiden perehdytys. Yrittäjä hyödyntää kausityövoimaa, jonka kanssa ei löydy yhteistä kieltä. Kun on perehdytyksen aika, yrittäjä ottaa yhteyden Youpretin tulkkiin, joka tulkkaa perehdytyksen keskeiset asiat, esimerkiksi työturvallisuuteen liittyen, työntekijöille puhelimitse tai videoyhteydellä heidän omalle äidinkielelleen. Työntekijät saavat varmasti ymmärrettävän ohjeistuksen työhönsä.
  • Kansainväliset turistit ostoksilla. Yrittäjä saa bussilastillisen ulkomaisia turisteja palveltavakseen. Kun Youpretin tulkki on linjoilla, pystyy hän tarjoamaan asiakkaille palvelua ja vastaamaan yksityiskohtaisiinkin kysymyksiin asiakkaiden omalla äidinkielellä.
  • Työllistymisen tukena. Yritykset tarvitsevat monenlaista työvoimaa. Kansainväliset osaajat ovat Suomessa vielä vähän hyödynnetty voimavara, osittain kielimuurin vuoksi. Kun Youpretin tulkki on työntekijän tukena niissä tilanteissa missä vuorovaikutus ja toisen ymmärtäminen on tärkeää, voi yrittäjä paikata työvoimapulaa myös Suomessa olevilla kansainvälisillä osaajilla.

Tulkki linjoille alle minuutissa

Youpretin sovelluksen avulla ammattitulkin saa linjoille jopa alle minuutissa. Yleisimmin tulkki varataan etukäteen joko etätulkkausta tai läsnäolotulkkausta varten. Sovelluksen käyttö on yksinkertaista – alkuun päästäkseen tilaaja ei tarvitse muuta kuin puhelinnumeron. Tulkin tilaaminen onnistuu myös sähköpostitse tai puhelimitse asiakaspalvelusta, tai Youpretin nettisivuilta.

Youpretin tarjoama kielivalikoima on kasvanut yli 100 kieleen, ja lähtökielenä on joko suomi tai ruotsi. Youpretin tulkkeja sitovat aina tulkkien eettiset ohjeet, joihin kuuluu muun muassa salassapitovelvollisuus.

Tukea yrittäjille kansainvälisiin toimintaympäristöihin

– Lähdemme suurella innolla jäsenpalveluitamme monipuolistavaan yhteistyöhön Youpretin kanssa. Monelle yrittäjälle tulkkauspalveluiden tarjoamat mahdollisuudet voivat olla vielä melko tuntemattomia. Yhteistyömme yksi keskeinen tavoite on kasvattaa yrittäjien tietoisuutta tulkkauksen hyödyistä ja mahdollisuuksista. Youpretin tulkkauspalveluiden avulla yrittäjät pystyvät vastaamaan entistä paremmin kansainvälisen toimintaympäristön ja monikielisyyden tarpeisiin. Yhteistyön myötä Suomen Yrittäjien jäsenyritykset saavat Youpretin palveluista kattavat jäsenetualennukset, kertoo Karri Ruuskanen Suomen Yrittäjistä.

– On mahtava juttu aloittaa yhteistyö juuri Suomen Yrittäjien kanssa. Uskomme, että yrittäjät eri puolilla Suomea voivat palvella kansainvälisiä asiakkaitaan ja pitää parempaa huolta kansainvälisestä henkilökunnastaan entistä paremmin silloin, kun yhteisen kielen puute ei ole este ymmärrykselle, kertoo Heikki Vepsäläinen, Youpret Oy:n toimitusjohtaja.

Miten lunastan jäsenedun?

Youpret tarjoaa Suomen Yrittäjien jäsenille alennuksen kaikista tulkkauksista, esimerkiksi –30 % ensimmäisestä tilauksesta. Youpretin jäsensivulta näet jäsenpalveluun kirjautuneena eri tulkkausmuotojen etuhinnat, ja helpot ohjeet niiden lunastamiseksi. Voit ladata ilmaisen Youpret-sovelluksen App Storesta tai Google Playsta.

Youpret lyhyesti

Youpret on suomalainen tulkkauspalveluihin ja kieliteknologiaan erikoistunut yritys. Haluamme olla tulkkausalan vastuullisin toimija ja tarjota tukea tulkkiemme päivittäiseen työhön ja hyvinvointiin. Kehittämämme Youpret-sovellus on älykäs tulkinvälityspalvelu yrityksille ja organisaatioille. Sovellus yhdistää kaikki tulkkausmuodot yhdeksi palvelukokonaisuudeksi, jossa automatisoitu järjestelmä hoitaa tulkin valinnan, raportoinnin ja laskutuksen. Välitämme jo yli tuhat tulkkaustapahtumaa päivässä. Youpretin kautta saa ammattitulkin yli sadalle eri kielelle joko välittömästi tai ajanvarauksella – 24/7.