6.3.2024 klo 09:49
Uutinen

Kaupunki elää yrityksistä

Elämme toimintaympäristössä, missä yrittäminen on osalle todellakin yrittämistä. Harvassa ovat ne yritykset, joilla liikevaihtoa kertyy samalla tavalla kuin aikaisemmin. Jokainen euro ja sentti vaatii entistä enemmän työtä, kun kuluttajan ostovoima on kovilla ja samaan aikaan yritysten kustannukset karkaavat käsistä. Henkilökunnasta on joillakin aloilla krooninen pula, johon ei rahakaan auta.

Jokainen kaupunki elää yrityksistä. Yritysten verotuloillakin on merkitystä, mutta ilman yrityksiä ei ole työpaikkoja ja ilman työpaikkoja ei ole ollenkaan verotuloja. Siinä vaiheessa kun verotulot lähtevät alaspäin, joudutaan karsimaan palveluista. Jolloin taas ihmiset muuttavat muualle ja nekin yritykset jotka vielä toimisivat, joutuvat vaihtamaan paikkakuntaa koska ei ole työntekijöitä. Näin kierre on valmis ja kunta kuihtuu.

Rauma on upea kaupunki. Kaksi maailmanperintökohdetta, keskenään hyvin erilaisia. Molemmat henkivät historiaa, jota on hyvä arvostaa. Mutta Rauma ei ole vain historiaa. Vanha Rauma on historiansa lisäksi aktiivinen ulkoilmakauppakeskus, jollaista ei muualta Suomesta löydy.

Meillä on myös toimiva satama, laadukas leirintäalue ja viihtyisä maauimala sekä muuta mukavaa toimintaa ihan meren rannalla ja saaristossa. On teollisuutta, koulutusta ja paljon hyviä palveluja.

Kuulen usein ettei Raumalta saa mitään ja on siksi mentävä muualle. Mutta katsohan mitä erilaisia vaatteita, kodin sisustus- tai muita tarvikkeita on saatavilla. Valikoima on laaja ja mukana on laadukkaita merkkejä. Kahviloita ja ravintoloita löytyy varmasti jokaisen makuun ja saapa täältä aurinkolaseja ja kehyksiä joita et saa kuin isoista kaupungeista, jos niistäkään.

Raumalaiset palvelualan yritykset ovat pienehköjä ja niiden henkilökunta on ystävällistä ja ammattitaitoista. Niissä on miellyttävä asioida.

Rauma on osaava – pidetään huolta että se säilyy osaavana ja elinvoimaisena. Ollaan ylpeitä kaupungistamme sekä sen yrityksistä kaikilla toimialoilla.

Positiivisin ajatuksin

Riikka Lehtinen
Rauman Yrittäjät ry
varapuheenjohtaja