30.7.2017 klo 08:34
Uutinen

KaupunkiJambore kutsuu kaikki lapset Hämeenlinnaan

Kaikki maailman lapset on kutsuttu Hämeenlinnaan Suomi100 KaupunkiJamboren ajaksi. Leiri alkaa huomenna maanantaina ja kestää neljä päivää.

Lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus pohtia tulevaisuuden liikkumista ja kokeilla automaattibussia Suomen kasvukäytävä -verkoston, Metropolia ammattikorkeakoulun ja Hämeenlinnan kaupungin järjestämässä tapahtumassa 31.7.–3.8.2017 Hämeenlinnassa. Tapahtuma on osa isompaa Suomi 100 KaupunkiJambore -tapahtumaa ja sen Tiede ja ympäristö -laaksoa.

Lapset ja nuoret voivat piirtää tai kirjoittaa ajatuksia automaattiajoneuvoista. Mitä hyvää automaattiajoneuvot voivat tuoda? Mietityttääkö jokin asia ilman kuljettajaa kulkevassa ajoneuvossa? Mitkä olisivat hyviä automaattiajoneuvojen käyttötarkoituksia, kun ihmisten, tavaroiden ja palveluiden liikkumista sekä saavutettavuutta halutaan kehittää?

– Lasten ja nuorten näkemykset ovat tärkeitä, kun mietitään tulevaisuuden liikkumisen kehittämistä. Mielenkiintoista on kuulla mitä he ajattelevat automaattiajoneuvoista, Suomen kasvukäytävä -verkoston projektipäällikkö Anne Horila pohtii.

Tapahtuman järjestämisen mahdollistaa Suomen kasvukäytävä -verkoston Ketterä ja kestävä liikkuminen Suomen kasvukäytävällä -hanke (EARK).

KaupunkiJamboree on uudenlainen lasten ja nuorten tapahtuma, joka kokoaa yhteen erilaisia ihmisiä ympäri Suomea. KaupunkiJamboree kestää neljä päivää ja näiden päivien aikana leiriläiset pääsevät seikkailemaan neljään ohjelmalaaksoon. Laaksoissa jokainen leiriläinen voi valita itse miten päivänsä täyttää – puuhaillako tuttujen asioiden parissa vai tutkiako uusia ja ennen kokemattomia asioita.

Neljä ohjelmalaaksoa ovat Tiede ja ympäristö Linnanpuistossa, Taide ja kulttuuri Verkatehtaalla, Yhteiskunta ja kansainvälisyys Linnanpuistossa, Liike ja hyvinvointi Pullerin kentillä. Tiede ja ympäristö -laaksossa voi tutustua esimerkiksi siihen, miten metsää hoidetaan? Entä miten Hämeen Linnassa on eletty keskiajalla?

Liike ja hyvinvointi -laaksossa liikutaan tuttujen lajien tai uusien ja ennen kokemattomien lajien parissa. Laaksossa tutkaillaan myös arjen taitoja ja sitä, mistä hyvinvointi rakentuu – luvassa siis liikkeen lisäksi hyvää ruokaa ja hyviä ruoka- ja juomatottumuksia omaksuttavaksi.

Taide ja kulttuuri -laakso tarjoaa erilaisia taide-elämyksiä ympäri kaupunkia. Museoita, tanssia, kuvataiteita… Tässä laaksossa on myös reilu annos kansainvälistä väriä.

Yhteiskunta ja kansainvälisyys -laaksossa puheenvuoro on lapsilla ja nuorilla. Miten lasten ja nuorten ääni saadaan paremmin kuuluviin yhteiskunnassa? Miten juuri sinä voit vaikuttaa yhteiskunnassa? Miten nuoret voisivat nousta asiantuntijoiksi tulevaisuuden rakentajina? Laaksossa voit etsiä omaa kanavaasi ja omaa ääntäsi.

KaupunkiJamboree juhlistaa myös 100-vuotiasta Suomea ja haluaa tuoda lapset ja nuoret, tulevaisuuden rakentajat, juhlan keskipisteeksi.

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi