1.6.2017 klo 14:07
Uutinen

Käytätkö Gmailia? Siitä tuli juuri entistä turvallisempi sähköpostiohjelma

Google parantanut Gmailin turvallisuusominaisuuksia etenkin yritysten näkökulmasta. Palveluun on lisätty uusia ominaisuuksia, kuten niin sanottujen kalasteluviestien tunnistus.

Googlen sähköpostiohjelman Gmailin turvallisuusominaisuuksia on tiukennettu. Googlen mukaan Gmail käyttää nyt koneoppimista, minkä ansiosta peräti 99,9 prosenttia roskaposteista ja kalasteluyrityksistä voidaan estää ja pitää käyttäjän sähköpostilaatikon ulkopuolella.

Uudistuksesta on hyötyä kaikille käyttäjille, mutta etenkin yrityksille. Googlen mukaan Gmailissa on nyt myös sisäänrakennettu puolustusmekanismi kiristyshaittaohjelmille. Yksi sellainen, Wannacry, kiersi äskettäin ympäri maailmaa ja aiheutti tuhoja myös Suomessa.

Hakukonejätin mukaan Gmail kykenee estämään nyt miljoonia haitallisia viestejä enemmän kuin aikaisemmin.

Googlen G Suite -liiketoimintatyökalua käyttävät yritykset saavat lisähyötyä nyt julkaistuista tietoturvauudistuksista, kuten aikaisen varoituksen kiristyshaittaohjelmista. Ominaisuuden ansiosta Gmail viivästyttää viestejä, joiden se uskoo olevan epäilyttäviä. Viiveen aikana ohjelmisto tarkistaa viestit ennen kuin ne toimitetaan käyttäjälle. Tähän asti Google on varoittanut erillisellä viestillä, jos sähköpostiin on syytä suhtautua epäillen.

Uudistuksiin lukeutuu myös ominaisuus, joka vähentää yrityksen arkaluontoisten tietojen vuotamista yrityksen ulkopuolelle. Jos yrityksen sisältä ollaan yhteydessä ulkopuoliselle palvelimelle, asiasta annetaan ilmoitus. Näin pyritään ehkäisemään harkitsemattomia ”tietovuotoja”.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi