Mentorointi.
9.2.2024 klo 14:28
Uutinen

Kehitä yritystäsi mentorin tuella – Helsingin Yrittäjät ja Helsingin Yrityskummit yhteistyöhön

Helsingin Yrittäjät käynnistää yhteistyön Helsingin Yrityskummien kanssa, tarjoten mentorointia ja vertaistukea yrittäjille. Paikkoja on aluksi tarjolla kymmenelle yrittäjälle, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mentoroinnin kohderyhmänä ovat yrittäjät, joilla on mikro- tai pk-yritys. Yrityksellä tulee olla y-tunnus ja liiketoiminta on jo vakiintunutta. Mentoreina toimivat vapaaehtoiset yrityskummit eli joukko kokeneita yrittäjiä, yritysjohtajia ja liike-elämän asiantuntijoita.

– Yrityskummit toimivat yrittäjän onnistumisen tukena tarjoamalla osaamistaan ja kokemustaan maksuttomasti yrityksen toiminnan kehittämiseksi, kertoo Helsingin Yrityskummien aluekummi Jerker Forsblom.

Yrittäjänä saat yrityskummilta tukea yrityksesi ja sen ympäristön tarjoamien mahdollisuuksien hahmottamisessa. Yhdessä yrityskummin kanssa analysoit yrityksesi toimintavaihtoehdot ja asetat niiden pohjalta kehitystavoitteet. Yrityskummi on apunasi, kun punnitset keinoja asettamiesi tavoitteiden saavuttamiseksi, toimenpidesuunnitelmien toteuttamisessa ja saavutettujen tulosten seurannassa.

– Olemme iloisia yhteistyön tiivistymisestä yrityskummiverkoston kanssa. Uuden yhteistyön myötä jäsenillämme on mahdollista saada kokeneiden mentorien sparrausta ja tukea liiketoimintansa kehittämiseen, sanoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Mitä mentorointi yrityskummin kanssa on?

  • Yrityskummilta saat käyttöösi hänen kokemuksensa ja asiantuntemuksensa.
  • Hän toimii sparraajanasi ja keskustelukumppaninasi tarjoten sinulle ohjausta ja tukea päätöksenteossasi.
  • Keskustelusi yrityskummin kanssa ovat luottamuksellisia ja ne etenevät omien tarpeidesi ja edellytyksesi mukaisesti. Teet itse päätökset ja vastaat niiden toteuttamisesta.
  • Yrityskummi kulkee rinnallasi avaamalla kysymyksiä ja tarjoten tukea, ja virikkeitä kun haet niihin vastauksia.
  • Yrityskummia ohjaa vain yrityksesi etu eikä hän voi samanaikaisesti toimia yrityksen työntekijänä, omistajana, konsulttina eikä sen alihankkijan tai liikekumppanin palveluksessa.
  • Yrityskummi sitoutuu pitämään salassa kaikki tietoonsa tulleet liike- ja ammattisalaisuudet eikä hän voi samanaikaisesti toimia kilpailevan yrityksen yrityskummina.
  • Yrityskummi ei myöskään käytä saamiaan tietoja oman tai muiden liiketoiminnan edistämiseksi.

Tutustu mentorointitoimintaan ja hae mukaan täyttämällä hakulomake alla olevasta linkistä.

KUVA Adobe Stock