3.2.2018 klo 20:02
Uutinen

Kemin Yrittäjät on palkittu vuoden 2017 parhaana paikallisyhdistyksenä alle 500 jäsenyhdistyksen sarjassa

Parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100, 100–199, 200–500 sekä yli 500 jäsenyritystä.

Kemin Yrittäjät ry oli finaalissa ehdolla kahdessa eri kategoriassa: Vuoden paikallisyhdistys ja Vuoden tekijä 2017. Yrittäjäjärjestön Puheenjohtajapäivillä Helsingissä alle 500 jäsenyhdistyksen sarjan on voittanut Kemin Yrittäjät. Yhdistys on nostanut merkittävästi profiiliaan elinkeinoelämän vaikuttajana Kemissä. Yhdistys toimii yhdyssiteenä yrittäjien ja kiinalaisen Kaidi Finland Oy:n välillä, kun kartoitetaan tulevan biojalostamon alihankintatarpeita.

Suomen Yrittäjillä on 393 paikallisyhdistystä ja 62 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Puheenjohtajapäivillä Helsingissä lauantai-iltana.

Pienimpien paikallisyhdistysten sarjan voitti Vimpelin Yrittäjät Etelä-Pohjanmaalta, joka on uudistanut toimintaansa määrätietoisesti ja strategisesti avoimemmaksi ja näkyvämmäksi yrittäjille ja kuntalaisille. Alle kahdensadan jäsenyrityksen sarjan voittaja Mustasaaren Yrittäjät Rannikko-Pohjanmaalta on kasvanut hieman yli 70 jäsenestä yli sataan jäseneen. Suurimpien yhdistysten sarjan voitti Porin Yrittäjät Satakunnasta, joka on rohkeasti ottanut kantaa yrittäjiä koskeviin kysymyksiin ja nostanut niitä yleiseen keskusteluun.

Lempäälän Yrittäjät on Vuoden tekijä
Pirkanmaalainen Lempäälän Yrittäjät palkittiin vuoden tekijänä. Lempäälässä yrittäjäyhdistys on perustanut Ideahuoneen, joka tarjoaa konkreettista hyötyä jäsenyrittäjille. Yrittäjiä yhteen kokoava ja uudentyyppisiin tilaisuuksiin ja verkostoitumiseen suunniteltu tila vastaa oivaltavasti alan haasteisiin.

Jyvässeudun Yrittäjät vaikutti vahvimmin
Vuoden vaikuttajana palkittiin Jyvässeudun Yrittäjät Keski-Suomesta. Yhdistyksen vaikuttamistyö yhdessä kunnan muiden yrittäjäyhdistysten kanssa on määrätietoista ja konkreettisesta – tulokset näkyvät muun muassa kunnan yritysvaikutusten arvioinnissa. Vaikuttamisen jatkuvuus varmistetaan kouluttamalla valtuutettuja systemaattisesti. Vuoden vaikuttaja -sarjassa finaalissa oli mukana myös Sallan Yrittäjät.

Kuvat: Jari Lammassaari