22.1.2021 klo 11:24
Uutinen

Keminmaan Yrittäjät kannustaa alueen yrityksiä yhä tiiviimpään yhteistyöhön – Vuoteen 2021 yhteistyöteemalla I ♥ Meri-Lappi!

I ♥ Meri-Lappi -yhteistyöteemalla Keminmaan Yrittäjät haluaa kannustaa alueen yrityksiä yhä tiiviimpään ja hedelmällisempään yhteistyöhön. Alueen yritysten ja eri toimijoiden välistä tietoisuutta toistensa palveluista halutaan lisätä ja yhteistyötä kehittää toimivammaksi. Myös kuluttajia kannustetaan valitsemaan mahdollisimman usein merilappilainen palveluntarjoaja tai kivijalkakauppa.

– Korona on kurittanut yrityksiä ympäri maailman, mutta myös tuonut niitä yhä enemmän yhteen, toteaa Keminmaan Yrittäjien puheenjohtaja Auli Tasala.

– Merilappilaisten yritysten, kuntien ja kuluttajien välinen yhteistyö on yhä tärkeämpää. Meri-Lapista löytyy erittäin laadukkaat ja kilpailukykyiset palvelut, kaupat ja jopa verkkokauppoja. Ostamalla paikalliselta me kaikki rakennamme omaa aluettamme paremmaksi.

– Mahtava esimerkki välittämisestä ja yhteistyöstä oli K-Market Lautian lahjoitus Old Pine Husky Lodge -yritykselle. Rekkalasti koiranruokaa oli ♥ -teko, Tasala kiittelee.

Keminmaan Yrittäjien hallituksen jäsenillä hyviä esimerkkejä paikallisista yhteistyöverkostoista

Keminmaalaisen Motel Käpylän yrittäjä Teija-Liisa Paananen listasi nopeasti noin kolmekymmentä merilappilaista yritystä, joiden kanssa Käpylä tekee yhteistyötä.

– Minulle on ollut alusta alkaen tärkeää, että käytämme toiminnassamme mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita ja alihankkijoita. Esimerkiksi elintarvikkeiden saralla meillä on niin hienoja tuotteita Meri-Lapissa, ettei ole vaikeaa suunnitella laadukkaita, sekä ulkomaiseen että kotimaiseen suuhun sopivia menuja kasaan, toteaa Paananen.

Polar Metalli Oy:n myyntipäällikkö Matti Saukko kertoo ottaneensa yhteyttä paikalliseen kunnossapito- ja laitevalmistaja Akkoy Service Oy:n kertoakseen omista palveluistaan, osaamisesta ja konekannastaan.

Yrityksen edustaja kertoi, että he ovat kaipailleet juuri paikallista kumppania, joka voi toimia yhteistyökumppanina jotta voidaan tarjota isompia projekteja eivätkä ne valuisi Meri-Lapin ulkopuolelle. Yhteistyö on nyt jatkunut muutaman vuoden ja olemme saaneet juuri niitä kaivattuja isompia projekteja.

– Nämä yhteistyöt ja ostaminen paikallisesti ovat juuri niitä tärkeitä tekijöitä, jolla saamme seutukunnalle työtä ja kasvamisen myötä monipuolisempia palveluja, toteaa Matti Saukko.

Keminmaalasta käsityöalan mikroyrittäjää Maria Raveaa yrityksen perustaminen pahimpaan korona-aikaan jännitti.

– Nopeasti kuitenkin huomasin yhteistyön voiman alueellamme. Sain lukuisia tilauksia niin paikallisilta asukkailta kuin yrityksiltä. Mehiläinen Länsi-Pohja on ollut yksi suuri yhteistyökumppani ja on ollut kunnia auttaa hoitohenkilöstöä suojautumaan omassa tärkeässä tehtävässään tässä maailman tilanteessa. Täällä isot ja pienet kulkevat käsi kädessä, iloitsee Ravea.

Keminmaan Yrittäjät haastaa muut mukaan liittymään yhteistyöteemaan

Keminmaan Yrittäjät haastaa myös muut Meri-Lapin ja Lapin alueen yrittäjäyhdistykset liittymään yhteistyöteemaan, jolla tuetaan alueemme elinvoimaisuutta ja vetovoimaa. Yhteistyötä tehdään lisäksi alueen kuntien, koulutuslaitosten ja julkisyhteisöjen kanssa.

Keminmaan kunnan Meri-Lapin Treffi-hanke tukee myös yrittäjäyhdistyksen teemaa verkottamalla yrityksiä ja toimijoita. Tarkoituksena on lisätä myös yritysten tietoa toistensa palveluista sekä järjestää Meri-Lapin yritystreffit-tapahtuma.

I Meri-Lappi -yhteistyöteema tarkoittaa:

Paikallisuutta, keskinäistä luottamusta, toistemme arvostamista, toiminnan kannattavuutta, palvelujen ja yritysten pysyvyyttä, kasvua, alueellisia hankintoja, omaperäisyyttä ja luovuutta.