16.5.2017 klo 16:47
Uutinen

Kenelle Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto? Kuka tahansa saa ehdottaa voittajaa!

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlan kunniaksi kisaa uudistetaan niin, että kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa yritystä. Palkinnot jaetaan Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Joensuussa lokakuussa.

Yleisö pääsee tänä vuonna antamaan ehdotuksensa palkittavasta yrityksestä vuosittain jaettavalle Valtakunnalliselle yrittäjäpalkinnolle. Aikaisempina vuosina ehdokkaita ovat voineet esittää vain Suomen Yrittäjien jäsenjärjestöt.

– Juhlavuoden kunniaksi haluamme tehdä palkintoa tunnetuksi, Suomen Yrittäjien yhteyspäällikkö Kari Hiltunen sanoo.

Hiltunen toivoo, että uudella ilmiantomahdollisuudella kilpailuun saataisiin myös uusia toimialoja.

– Kilpailleet yritykset ovat olleet aika perinteisiä, tuotannollisia yrityksiä. Haemme mukaan uusia yrittämisen muotoja. Esimerkiksi IT-ala on ollut aika vähän esillä, Hiltunen toteaa.

Lopulliset ehdokkaat valitsevat Suomen Yrittäjien toimiala- tai aluejärjestöt. Palkittavat valitsee palkintoraati, jossa on edustajat Suomen Yrittäjistä, Fenniasta, Suomalaisen Työn Liitosta ja Yksityisyrittäjäin säätiöstä.

Palkinnot jaetaan Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Joensuussa 21. lokakuuta. Yrittäjägaalan juhlapuhujaksi saapuu pääministeri Juha Sipilä.

​Aiheesta lisää Suomen Yrittäjien tiedotteessa, jonka löydät tästä.