23.4.2018 klo 13:39
Uutinen

Kenen joukoissa seisot, Riihimäki?

Riihimäkeläinen Tero Rekimäki uskoo, että Kantasairaalan rakentaminen on ensimmäinen oire Kanta-Hämeen maaakunnan hajoamisesta. Siksikin Riihimäen olisi parempi liittyä Uuteenmaahan.

– Jos maakuntauudistus tulee sellaisena kuin nyt on kaavailtu, olen ihan varma, että Kanta-Häme liitetään Pirkanmaahan. Kanta-Hämeen väestöpohja ei yksinkertaisesti riitä, oli Riihimäki mukana tai ei, sanoo Tero Rekimäki.

Sote-uudistuksen toteutumatta jääminen on täysin mahdollista, jopa todennäköistä. Kantasairaalan rakentaminen on vain omiaan vahvistamaan Kanta-Hämeen liitosta pohjoiseen maakuntaan.

– Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirit rakentavat yhdessä yhteistä erikoissairaanhoitoa. Siellä on tekeillä yhteinen osakeyhtiö, joka sitoo Kanta-Hämeen tiiviimmin Pirkanmaahan. Riihimäen on valittava, onko se eteläisin osa Pirkanmaata vai Uudenmaan pohjoisin alue. Kummassakaan Riihimäellä ei ole juurikaan päätäntävaltaa, joten sen osalta asia on aivan se ja sama, hän lataa.

Riihimäkeläiset Tero Rekimäki ja Arto Lapiolahti ovat vakuuttuneita, että Riihimäen paras on Uudenmaan maakuntaliitto ja Helsingin Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Lue Tero Rekimäen haastattelu kokonaisuudessaan Hämeen Yrityssanomien numerosta 3, joka jaetaan kantahämäläisiin yrityksiin torstaina 26.4. Jos et jaksa odottaa, lue juttu näköislehdestä >>

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM