Kenestä vuoden maakunnallinen yrittäjä, yksinyrittäjä ja nuori yrittäjä alueellamme? Ehdota palkittavia yrittäjiä!

Kuka ansaitsisi mielestäsi vuoden maakunnallinen yrittäjä, vuoden maakunnallinen yksinyrittäjä ja vuoden maakunnallinen nuori yrittäjä palkinnot Pohjanmaalla?

– Toivomme, että saamme paljon ehdotuksia eri puolilta aluettamme, puheenjohtaja Magnus Sundell Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjistä sanoo. 

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät on yhteistyössä Fennian kanssa myöntänyt vuoden maakunnallinen Yrittäjä -palkinnon jo vuodesta 2006 saakka. Vuoden maakunnallisen yksinyrittäjän samat tahot ovat huomioineet vuodesta 2016 saakka. Maakunnallinen nuori yrittäjä on puolestaan valittu alueellamme vuodesta 2013.

Nyt Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa palkinnon saajiin. Ehdota yrittäjiä lyhyine perusteluineen viimeistään 30.9.2023 mennessä osoitteessa  hippi.hovi@yrittajat.fi  

Vuoden maakunnallinen yrittäjä palkinnon kriteerit

Yrittäjä on vaikuttanut paikkakuntansa kehitykseen esimerkiksi huomattavana työllistäjänä, paikkakunnan palvelutason kohottajana, paikkakunnan elinkeinorakenteen monipuolistajana tai muulla näihin verrattavalla tavalla. Yrittäjä on Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien paikallisyhdistyksen jäsen. Yrittäjän talous on vakaa.

Vuoden maakunnallinen yksinyrittäjä palkinnon kriteerit

Yksinyrittäjä on toiminut päätoimisesti vähintään kolme vuotta. Yksinyrittäjä on Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien paikallisyhdistyksen jäsen eikä hänellä ole vakituista työntekijää. Yksinyrittäjä on omalla esimerkillään kannustanut muita alueen asukkaita yrittäjyyteen. Yksinyrittäjän yritystoiminta on kannattavaa.

Vuoden maakunnallinen nuori yrittäjä palkinnon kriteerit

Nuori yrittäjä on osoittanut poikkeuksellisen yrittäjämäistä asennetta. Hänen on oltava alle 37 vuotta ja hänen yrityksensä on toiminut vähintään kolme vuotta. Yrittäjä voi olla myös yrityksen jatkaja. Mikäli yrityksessä on useampi osakas, tulee vähintään 50 prosenttia osakkeista olla yrittäjän omistuksessa.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus valitsee palkittavat vuoden maakunnallisen yrittäjän, yksinyrittäjän ja nuoren yrittäjän lokakuun kokouksessaan. Palkinnon saajat julkistetaan perinteisin menoin yrittäjäjuhlassa Strampenilla lauantaina 4.11. Samassa juhlassa palkitaan myös alueen paikallisyhdistysten vuoden yrittäjiä.