5.3.2021 klo 08:22
Uutinen

Kenestä vuoden yrittäjät? Ilmianna ehdokkaat!

Tekikö joku yksinyrittäjä koronavuonna 2020 vaikutuksen? Tai vakuuttiko suurempi yritys? Ilmianna yritykset kilpailemaan vuoden tärkeimmistä yrittäjäpalkinnoista!

Koronakriisi nosti yrittäjät otsikoihin, koska kriisi vei monelta yrittäjältä ja heidän työntekijöiltään toimeentulon. Esillä on ollut myös onnistumisia hankalassa ajassa. Uusia liiketoimintamalleja on otettu käyttöön ja asiakkaat tavoitettu uusia reittejä pitkin.

– Nyt jos koskaan on syytä nostaa esiin yrittäjiä. Tänä vuonna Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto ja Vuoden yksinyrittäjä -palkinto ovat nyt erityisen merkitykselliset. Kuka tahansa voi ehdottaa meille hyviä yrityksiä palkittaviksi, palkintolautakunnan sihteeri Mari Kokko Suomen Yrittäjistä sanoo.

Suomessa on yli 290 000 yritystä. Niistä kaksi kolmasosaa on yksinyrittäjien yrityksiä. Vuoden yksinyrittäjä -palkinnolla korostetaan yksinyrittäjien merkitystä yhteiskunnassa ja nostetaan yksinyrittäjien arvostusta. Suomen Yrittäjien jäsenistä yksinyrittäjiä on 56 prosenttia. Viime vuonna Vuoden yksinyrittäjiksi valittiin Heidi Hannus Pohjois-Pohjanmaalta ja Marika Konga Etelä-Savosta.

Suomen Yrittäjät on jakanut Valtakunnallisia yrittäjäpalkintoja yhdessä Fennian kanssa jo vuodesta 1968. Palkinnolla korostetaan taloudellisten riskien ottamiseen uskaltautuvien oma-aloitteisten yrittäjien merkitystä Suomen taloudelle ja nostetaan yrittäjyyden arvostusta. Vuonna 2020 Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saivat By Pia’s Uudeltamaalta, Kuljetusliike Ville Silvasti Keski-Suomesta, Picosun pääkaupunkiseudulta ja Sinituote Hämeestä.

Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto ja Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot jaetaan Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Jyväskylässä syyskuussa. Pirkanmaalta on edellisen kerran palkittu Lune Group Juupajoelta vuonna 2017 ja Kalaneuvos V. Hukkanen Sastamalasta vuonna 2016. Olisko nyt meidän vuoro?

Ketä voi ehdottaa?

Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon kriteerit:

 • yrittäjä on toiminut päätoimisesti yksinyrittäjänä vähintään viisi (5) vuotta
 • yrityksen toiminta on vakiintunutta ja kannattavaa
 • yrittäjä on toiminut esimerkillisesti ja hänen esimerkistään voivat muutkin oppia
 • yksinyrittäjän toimintatapa tai liikeidea on alallaan omaperäinen ja innovatiivinen
 • yritys on yrittäjäjärjestön jäsen.

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon kriteerit:

 • yrityksellä on omaperäinen toiminta-ajatus tai tuoteidea
 • yrityksen toimintaa, palvelua tai tuotteita kehitetään jatkuvasti
 • yritys on kasvu-uralla
 • yritys on toiminnallisesti ja taloudellisesti uusiutumiskykyinen myös kansainvälisessä kilpailussa
 • yritys on merkittävä omalla toiminta- ja markkina-alueellaan
 • yrityksen tuotanto ja henkilöstöhallinto vastaa ajan henkeä ja yhteiskunnan asettamia tavoitteita
 • yrityksen toiminta on vakiintunutta

Näin valinta etenee:

Ilmiantoja Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon ja valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon voittajiksi voi tehdä 2. –27.3.2021 TÄÄLLÄ.

Suomen Yrittäjät toimittaa ehdotukset 20 aluejärjestölleen. Ne valitsevat omilta alueiltaan ehdokkaat voittajiksi. Palkittavat valitsee Yrittäjäpalkintolautakunta, jossa on edustaja Suomen Yrittäjistä, Fenniasta, Suomalaisen Työn Liitosta ja Yksityisyrittäjäin säätiöstä.