Anne Pulkkinen, Keravan Isännöinti Oy voitti Isännöitsijä 2022 -palkinnon. Valokuvaaja: Juho Kuva
26.9.2022 klo 14:49
Uutinen

Keravalainen Anne Pulkkinen voitti Isännöitsijä 2022 -palkinnon – ”Yhteistyö taloyhtiöiden hallitusten kanssa on isännöitsijän työtehtävistä tärkein”

Päivittäisessä työssään Pulkkinen kehittää isännöinnin toimintatapoja usein yhteistyössä keravalaisten taloyhtiöiden kanssa. Hyvällä viestinnällä voi saavuttaa paljon.

Keravalainen Anne Pulkkinen aloitti isännöitsijän työt kymmenisen vuotta sitten ja on toinen isänsä perustaman Keravan Isännöinti Oy:n pääosakkaista.

– Isännöinti on taloyhtiön kokonaisvaltaista hoitoa, isännöitsijä huolehtii, että kaikki palvelut ovat olemassa ja suunnittelee toimintaa yhdessä taloyhtiön hallituksen kanssa. Hyvä isännöitsijä tuo taloyhtiölle säästöjä.

Pulkkisen mukaan pohjimmiltaan isännöitsijänä onnistumisen tärkein tekijä on valmius kuunnella asiakasta ja toimia yhdessä:

– Yhteistyö hallitusten kanssa on isännöitsijän työtehtävistä tärkein. Silloin isännöitsijä ja hallitus pääsevät miettimään ja toteuttamaan tavoitteita yhdessä.

– Taloyhtiöissä haluan lisätä osaavaa ja pitkäjänteistä toimintaa. Toivon että tietoisuuden lisäämisellä saamme lisää ihmisiä mukaan sekä hallituksiin, että toimialalle.

Isännöinti paranee viestimällä

Ennen isännöintialalle siirtymistä medianomiksi opiskellut Pulkkinen kehittää isännöintiä mielellään viestinnän keinoin. Keravan Isännöinnissä hän on uudistanut yrityksen toimintatapoja, asiakasviestintää ja asukassivuja – usein yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Vuonna 2021 Pulkkinen käynnisti myös #isännöintitunnetuksi-haasteen, jotta isännöitsijät itse tekisivät työtään tunnetuksi sosiaalisessa mediassa. Kampanjassa ravisteltiin suuren yleisön mielikuvia isännöitsijöistä.

– Haluan viedä isännöitsijän työtä kohti asiantuntijaroolia. Kun asiakkaat tietävät alasta enemmän, arvostus ja luottamus saadaan paremmaksi.

Energian hinnan nousu vaatii toimia myös asunto-osakeyhtiöiltä

Energian hinnan nousu näkyy isännöintialalla nyt päivittäisessä tekemisessä.

– Korotuspaineet tulevat aina hieman viiveellä, mutta on odotettavissa, että ensi vuonna asuminen kallistuu. Vielä on vaikea ennustaa kuinka paljon.

– Useimmilla taloyhtiöillä on edelleen määräaikaiset sopimukset voimassa vanhoilla hinnoilla. Tulevissa talousarvioissa tulee huomioida hinnankorotuspaineita monissa asumiseen liittyvissä palveluissa. Esimerkiksi bensan hinnan nousu on vaikuttanut hyvin moneen palveluntuottajaan.

– Tällä hetkellä mm. seuraamme euriborin kehitystä ja valmistaudumme tiedottamaan asukkaita keinoissa, joilla he voivat vaikuttaa energian säästöön. Hallitusten kanssa on käyty läpi olemassa olevia sähkösopimuksia. Olemme myös lähteneet pohtimaan niitä keinoja, joilla suurimpia säästöjä voi tuoda, Pulkkinen kertoo.

TAUSTA: Mikä on Isännöitsijä 2022 -palkinto?

Isännöintiliitto palkitsee esimerkillisiä isännöintialan osaajia vuosittain. Palkinnoilla halutaan kiittää ja kannustaa isännöinnin ammattilaisia heidän työssään hyvän asumisen puolesta. Palkinnot ojennettiin Isännöintipäivillä 21.9.2022.