13.6.2017 klo 09:02
Uutinen

Kesä innostaa remontoimaan

Haaveilitko remontista tänä kesänä? Myöhästyit, uusia toimeksiantoja päästään tekemään vasta syyskuulla.

Hattulalaisella yrittäjällä, Viivi Vernissalla on vuoden kiireisin aika meneillään. Vernissan yritys tekee yksityiskotien pintaremontteja, tapetointeja, julkisivumaalauksia ja muita maalaustöitä, ikkunoiden kunnostuksia ja huonekalujen kunnostuksia ja entisöintejä. Suomessa kesä on suosituin remontin ajankohta, olipa kyseessä sitten sisä- tai ulkoremontti.

– Esimerkiksi ikkunoiden kunnostukset täytyy tietenkin tehdä kesällä, mutta monet haluavat sisäremontinkin kesäajaksi. Ehkä silloin ihmiset ovat energisempiä ja aktiivisempia, ja esimerkiksi asuminen on helpompi järjestää vaikka kesämökille remontin ajaksi, Vernissa pohtii.

Uusia töitä Vernissa pystyy aloittamaan vasta syyskuulla. Ensin on kunnostettava 21 ikkunaa ja yksi ulkomaalausurakkakin on odottamassa. Lomalle Vernissa pääsee ehkä joulun jälkeen, tammikuu on usein varsin hiljainen. Mutta kuten usealla yrittäjällä nykyään, Vernissalla on useampi kivijalka yrityksellään. Viime talvena hänet piti kiireisenä huonekalujen entisöinti ja kunnostus.

– Viime talvi oli ensimmäinen, että töitä oli tasaisemmin. Huonekalujen kunnostamiselle on selvästi kysyntää, tänäänkin tulee asiakas näyttämään yhtä tuolia. Vaikka tietää, että ennen syksyä en ehdi tehdä sille mitään, hän kertoo.

Viivi Vernisssa on työskennellyt yrittäjänä vuodesta 2003. Sitä ennen hän ehti työskennellä eri työnantajien palveluksessa, joten kokemusta alalta on parikymmentä vuotta. Yksinyrittäjä kulkee töiden perässä Hyvinkää-Riihimäki-Hämeenlinna, mutta ei juurikaan sen kauempana.

– Työ on hyvin fyysistä, joten mieluiten teen hommia lähellä, Vernissa kertoo.

Ja tosiaan, Viivin nimi on oikeasti Viivi Vernissa. Nimi on kylläkin otettu, ja sen alkuperä on lempinimessä.

– Kaikki alkoivat sanoa minua Viiviksi, joten ajattelin, että miksi en sitten olisi Viivi. Nimen vaihtaminen on nykyään helppoa, pikkuisen paperitöitä ja muutama satanen rahaa. Eihän sitä tiedä, vaikka vaihtaisin nimeni taas, sitten kun joskus lopetan nämä hommat, hän miettii.

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi