Eduskuntatalo, pääjulkisivu lokakuussa 2022. Kuvaaja: Pirjo Tuominen
3.4.2023 klo 15:26
Uutinen

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät tyytyväisiä alueelta valituista kansanedustajista

Alueen edunvalvontaa ja elinkeinoelämän vaatimuksia viedään myös tulevaisuudessa vahvasti valtakunnan päätöksentekoon. 

  • Eduskuntavaalien tulos on erityisesti alueellemme hyvä, toteaa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Nahkala.

Lisäksi vaalitulos on selvä viesti siitä, että talouspolitiikan linjaan halutaan muutos. Tämä näkyy kokoomuksen ja perussuomalaisten vaalivoitossa.

  • Toivottavasti valitut päättäjät muistavat, että Suomen tilanne on vakava. Euroopassa on sota, Suomen julkinen talous velkaantuu kovaa vauhtia, talouden kasvu on heikkoa ja satoja tuhansia suomalaisia on työmarkkinoiden ulkopuolella, kommentoi Nahkala.

Tarvitsemme alueen elinvoiman lisäämiseen ja ylläpitämiseen valittujen kansanedustajien periksiantamattomuutta ja neuvottelutaitoja. Hallituspuolueet hävisivät 5,9 prosenttiyksikköä ja 17 edustajapaikkaa. On selvää, että tämä on viesti muutoksen tarpeesta.

  • Tulos ennakoi vaikeita hallitusneuvotteluita, vaikka näyttää siltä, että uuden hallituksen runkopuolueet ovat vaalivoittajat kokoomus ja perussuomalaiset, puheenjohtaja Nahkala kommentoi ja lisää että, toiveissa on sellainen hallituspohja, joka uudistaa Suomen työmarkkinoita ja siten vahvistaa talouden kasvua. Sellaiseen on vaalituloksen pohjalta edellytyksiä.

Seuraavalta hallitukselta odotetaan määrätietoisia toimia kasvun vahvistamiseksi koko Suomessa ja lisäksi julkisen talouden sopeuttamista.

– Vaikka keskustan kannatus laski, saimme kuitenkin elinkeinoministerinä toimineen Mika Lintilän vaikuttamaan alueen edunvalvontaan myös jatkossa. Eduskuntaan uudelleen valittiin alueelta myös perussuomalaisten Mauri Peltokangas Kokkolasta, kristillisten Peter Östman Luodosta sekä RKP:n Anna-Maija Henriksson Pietarsaaresta. Uusina edustajana valittiin yrittäjä Janne Jukkola (Kok.)Kokkolan Lohtajalta, yrittäjä Pia Sillanpää (PS) Kokkolasta sekä yrittäjä Antti Kangas (PS) Sievistä.

Tuloksen pohjalta voi odottaa, että talouslinjaan myös tehdään muutos ja toteutetaan uudistuksia, jotka vahvistavat kasvua, elinvoimaa ja työllisyyttä.

  • Tämä tarkoittanee merkittäviä muutoksia mm. työmarkkinoilla toteaa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälä.

Mahdollisia hallituspohjia ovat myös sinipuna ja kolmen suuren hallitus. Näiden on kuitenkin hyvin vaikea sopia yhteisestä ohjelmasta.  Vihreiden vaalitappio kertoo myös siitä, että ilmastolinjaan toivotaan muutosta. Äänestäjät haluavat, että pitää turvata Suomen talouden tarpeet ilmastotalkoissa. Päättäjien pitää muistaa, että Suomen kasvu on suomalaisten yritysten kasvun summa. Siksi pitää panostaa voimakkaasti siihen, että yrittäjät ja omistajat uskaltavat investoida, työllistää ja kasvattaa yrityksiään.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

Lisätietoja:

puheenjohtaja Jarmo Nahkala p. 0400 767 117 jarmo.nahkala@hyotykuorma.fi

toimitusjohtaja Mervi Järkkälä p. 0500 561 145 mervi.jarkkala@yrittajat.fi

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on jo vuodesta 1939 toiminut alueen yrittäjien vahvana edunvalvojana. Teemme aktiivista työtä yrittäjien ja yrittäjyyden eteen. Järjestö on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Jäsenyrittäjiä on toimialueella n. 2 300 ja paikkakuntakohtaisia yrittäjäyhdistyksiä 23, joissa yli 200 luottamushenkilöä. Olemme osa Suomen Yrittäjiä www.yrittajat.fi/keskipohjanmaa