25.1.2020 klo 19:58
Uutinen

Keski-Suomen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2019 Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:lle

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:n huippuosaaminen huomioitiin arvostetulla Maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla. Palkinto luovutettiin lauantaina 25.1. Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa toimitusjohtaja Ville Silvastille.

Kuljetusliike Silvasti Oy on erikois- ja raskaskuljetuksiin sekä projektilogistiikkaan erikoistunut suomalainen perheyritys. Pohjoisten olojen erityisosaajana he ovat saavuttaneet alansa kärkipaikan Pohjolassa. Toiminta ulottuu koko Eurooppaan ja Venäjälle.

Rohkeutta ja sitkeyttä kahdessa polvessa

Ville Silvasti perusti haastavalla alalla toimivan yrityksen vuonna 2002, mutta suvun sukunimi tuli tutuksi rekkojen kyljissä jo 1970-luvulla, jolloin Villen isä Jukka Silvasti perusti perheen ensimmäisen erikoiskuljetuksiin keskittyvän yrityksen.

– Isälläni on ollut suuri rooli yritykseni alkutaipaleella. Hän on toiminut tukena ja tiennäyttäjänä ja tämä vahva tuki on rinnalla edelleen, kertoo Ville.

Perustamisvuoden jälkeen on tapahtunut paljon. Alkuvuosien merkittävänä hetkenä Silvastille muistuu mieleen päivä, jolloin yritykseen ostettiin ensimmäinen oma rekka, kun taas viime vuonna niitä ostettiin kerralla jo 15 kappaletta.

2015 vuoden jälkeen Silvasti on tehnyt kaksi yrityskauppaa. Ensimmäisessä hän osti isänsä Jukan 1980-luvulla myymän erikoiskuljetusliiketoiminnan takaisin Nurminen-konsernilta ja 2017 hän osti Tanskalaisen kilpailijansa Frank Nørager & Co. A/S:n. Tällä hetkellä Kuljetusliike Ville Silvastin liikevaihto on 78m euroa ja he työllistävät n.160 henkilöä.

– Ei ole pelätty isojakaan haasteita. Siitä muodostuu nopeasti itselle uusi standardi – taso, jolta ponnistaa taas seuraavalle levelille, kertoo Ville.

Puhdasta energiaa

Kansainvälistymisen ja spesifiin alaan erikoistumisen lisäksi yksi yrityksen menestystekijöistä on se, että he ovat panostaneet vahvasti tuulivoimalogistiikkaan. Omalla työpanoksellaan Kuljetusliike Silvasti on aitiopaikalla, kun puhutaan puhtaasta energiasta.

– Kuljetuksia aloittaessamme moni piti alaa hieman näpertelynä, mutta kuten nyt voi huomata, näin ei ole. 2005 vuodesta eteenpäin olemme kuljettaneet tuulivoimaloiden osia yli kolmen ydinvoimala tuotannon verran. Meidän kuljettamalla energiamäärällä katettaisiin jo suurin osa Suomen sähkötuotannosta, avaa Silvasti.

Maakunnallisen yrittäjäpalkinnon 2019 valitsi raati, jossa vaikuttivat: Aluejohtaja Harri Jääskeläinen Fennialta, maakuntajohtaja Tapani Mattila ja johtava asiantuntija Veli-Pekka Päivänen Keski-Suomen liitosta, toimitusjohtaja Pasi Sorri OP Keski-Suomesta, ylijohtaja Pasi Patrikainen Ely-keskukselta, johtaja Vesa Saarikoski Jyväskylän koulutuskuntayhtymästä, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski, puheenjohtaja Tapu Holttinen ja varapuheenjohtajat Johanna Soilu sekä Aki Teiskonen.

– On erittäin hienoa, että KeskiSuomesta löytyy rohkeutta lähteä kasvattamaan omaa toimintaa kansainvälisille markkinoille. Lisäksi yritys pyrkii samaan aikaan ennakkoluulottomasti sekä innovatiivisesti kehittymään omalla toimialallaan erikoisosaajaksi, kommentoi valintaa OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri.

Lisätietoja:

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:

Toimitusjohtaja Ville Silvasti, p. +358 400 704 460, ville@silvasti.com

Keski-Suomen Yrittäjät:

Toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski, p. 050 563 7780, sanna-mari.jyrakoski@yrittajat.fi

Puheenjohtaja Tapu Holttinen, p. 050 541 1753, tapu@tapuholttinen.fi