19.1.2019 klo 19:46
Uutinen

Keski-Suomen Yrittäjäjuhla juhlittiin Jyväskylän Paviljongissa – Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto HT Laser Oy:lle

Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa Jyväskylän Paviljongissa juhlistettiin lauantai-iltana keskisuomalaista yrittäjyyttä #Yrittäjäenergiaa-teemalla.

Keski-Suomen Yrittäjäjuhla piti sisällään musiikkia, cheerleadingia ja muuta viihdettä. Illan virallisen osion avasi Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Tapu Holttinen, juhlapuheen piti sisäministeri Kai Mykkänen ja Suomen Yrittäjien tervehdyksen juhlaan toi toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Keski-Suomen Yrittäjäjuhlan tärkeimmät hetket ovat perinteisesti kuitenkin maakunnallisten palkintojen julkistamiset. Maakunnallisen Yrittäjäpalkinto meni tänä vuonna HT Laser Oy:lle. Palkinnon juhlassa otti vastaan yrittäjä Hannu Teiskonen.

– Hämmentyneet, ylpeät ja iloiset tunnelmat! Tämä vielä sattui sopivasti, kun yrityksen toiminta täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Voi sanoa, että on aikamoinen huipennus tälle taipaleelle. Tulemme varmasti juhlimaan yrityksen merkkipaalua pitkin vuotta ja Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto on siinä ehdottomasti kohokohtana, Teiskonen kommentoi.

Näin palkintoraati perusteli HT Laserille myönnettyä Maakunnallista Yrittäjäpalkintoa

”Yritys on metalliteollisuuden järjestelmätoimittaja ja joustavasti palveleva kumppani. Yrityksen erityisosaamista ovat kokoonpanot ja komponenttivalmistus sekä tarpeiden mukaan optimoidut ja jalostetut leikkeet. Yrityksen asiakkaat ovat globaaleja omien alojensa markkinajohtajia kone- ja laite-, kulkuneuvo-, meri-, energia- ja rakennusteollisuudessa.

Yritys on tuonut pioneerina mm. laser- ja vesisuihkuleikkausta Suomeen ja luonut kysynnän näille palveluille. Yritys on kulkenut alansa teknologisen kehityksen kärjessä rohkeasti ja tuonut uusia valmistusteknologioita toimialalle, mikä on edellyttänyt investointeja uusimpaan ja tehokkaimpaan teknologiaan sekä yhteistyötä innovaattoreiden sekä tutkimus- ja oppilaitosten kanssa.

Yritys on vastannut osaajapulaan edelläkävijän ottein kansainvälisin rekrytoinnein ja johtamiskulttuuria sekä työntekijöiden perheiden kokonaisvaltaista huomiointia kehittäen. Yrityksessä on tällä hetkellä töissä noin kymmentä eri kansallisuutta. Yritys on kotikaupunkinsa suurin yksityinen työnantaja yli 400 työpaikalla ja noin 65 milj. liikevaihdolla.”

Maakunnallinen Yksinyrittäjäpalkinto Vuorensaku Guitarsille Jyväskylään

Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa jaettiin nyt toista kertaa Maakunnallinen Yksinyrittäjäpalkinto. Historian toisen Yksinyrittäjäpalkinnon Keski-Suomessa sai Saku Vuori ja hänen custom-kitaroihin ja -bassoihin erikoistunut yrityksensä Vuorensaku.

– Hyvältä tuntuu! Itsellä tuli viime syksynä kymmenen vuotta täyteen yrittäjänä ja tämä on ensimmäinen tämän tason tunnustus, jonka olen saanut. Hieno ajoitus ja upea tunnustus! Isossa kuvassa tällaiset tunnustukset ovat erittäin merkittäviä. On iso sulka hattuun koko loppu-uraksi, kun saa tällaisen huomionosoituksen. Palkintoa juhlistan jatkamalla hommia entiseen malliin, Vuori kommentoi.

Raadin perustelut Maakunnallisen Yksinyrittäjäpalkinnon valinnalle

”Yrittäjä ja hänen juuri 10 vuotta täyttänyt yrityksensä on noussut parin viime vuoden aikana yhdeksi Suomen johtavista brändeistä alallaan. Kansainvälinen näkyvyys ja kontaktit ovat olleet merkittävä osa kehitystä.

Valmistuksen lisäksi huolto on tärkeä ja merkittävä osa yrityksen toimintaa. Tällä saralla yrittäjä on työllistänyt myös 2-3 alihankkijaa kuluneen vuoden aikana. Monet eturivin artistit ovat jo valinneet kalustoonsa yrittäjän valmistamia custom-sähkökitaroita ja -bassoja. Yrittäjä on onnistunut luomaan persoonallisen brandin kitarafanien keskuuteen. Se tunnistetaan ja sitä seurataan kotimaassa ja ulkomailla. Yrittäjän tekemisen intohimo näkyy kaikessa. Yrittäjä on globaalisti arvostettu seppä Keski-Suomesta.”

Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa palkittiin lisäksi Keski-Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten vuoden yrittäjiä:

Hankasalmi – Juha ja Henri Pynnönen, Rakennuspalvelu Pynnönen Oy

Jyväskylä – Jukka Tuominiemi, Maajukka Oy

Jyvässeutu – Marit Mertsalmi, Mbravo Oy / Neste K Kirri

Laukaa – Pekka Viik ja Ilpo Piispanen, Laukaan Kattotyö Oy

Muurame – Juha Keto-Tokoi, Premeka Oy

Aiemmin paikallisyhdistysten itse palkitsemat vuoden yrittäjät:

Joutsa – Tarja ja Tuomo Rajala, Akva Filter Oy

Jämsä – Jyrki ja Lea Meronen, Seppolan Auto Oy

Jämsänkoski – Jari Frisk, Tmi JF-Sähkö

Kannonkoski – Ulla Puistovirta, Ullan Ruokahuoltamo Oy

Karstula – Johannes Heikkilä, Ilkka Heikkilä ja Martti Heikkilä, Hirsityö Heikkilä Oy

Keurusseutu – Outi ja Toni Mulari, K-Supermarket Järvituuli

Kinnula – Mari Pekkarinen, Kuntonäppi

Kivijärvi – Maarit Kirvesmäki ja Markku Leppänen, Luonnollisesti M & M, Koirasalmen Luontotupa

Konnevesi – Päivi Vatanen, Parturi-Kampaamo PeeVee Päivi Vatanen

Korpilahti – Jukka Pesonen, Korpilahden Sähköasennus Ky

Kuhmoinen – Jarkko Sumioinen, Liekaiha Oy

Kyyjärvi – Jouni Saukko, J&V Saukko Oy

Leivonmäki – Ilkka Lindholm, Ilecon Oy

Petäjävesi – Päivi Savolainen, Petäjäveden Tekstiili

Pihtipudas – Anne Korpela ja Risto Laitila, Lääkäripalvelu A & R Medics (A & R Medics Avoin yhtiö)

Saarijärvi – Hanna Auvinen ja Timo Paananen, RTA-Metalli Oy

Toivakka – Joel Jyrinki, Joel Jyrinki Tmi

Uurainen – Susanna Kettunen, Parturi-Kampaamo Susanne (Susanna Manninen Tmi)

Viitasaari – Jari Puukilainen, Juho Jaurakkajärvi, Jari Kekki ja Sami Wiik, Maarla Oy

Äänekoski – Tero Haikonen ja Erkki Tourunen, Maanrakennus Tourunen Oy

Lisätiedot:

Tapu Holttinen, tapu@tapuholttinen.fi, p. 050 5411 753

Sanna-Mari Hynninen, sanna-mari.hynninen@yrittajat.fi, p. 050 563 7780