5.1.2017 klo 09:48
Uutinen

Keski-Suomen Yrittäjien joukkorahoitusohjelma käynnistyy – Hae mukaan viimeistään 24.2.2017

Onko mielessäsi oman yrityksesi kannalta merkityksellinen kasvu- tai kehittämishanke, jonka toteuttamiseen tarvitset ulkopuolista rahoitusta? Auttaisiko julkisuus ideaasi lentoon? Mietitkö vielä kannattaako hanke toteuttaa tai kaipaatko siihen palautetta markkinoilta? Joukkorahoitus saattaa sopia sinulle.

PERUSTIEDOT OHJELMASTA

Keski-Suomen Yrittäjät käynnistää ainutlaatuisen joukkorahoitusohjelman. Ohjelmaan haetaan mukaan sellaisia yritysten kasvu- tai kehittämishankkeita, joihin joukkorahoitus sopisi rahoitusmuodoksi. Hankkeiden tulee myös liittyä Keski-Suomi 2040 -strategian teemaan: osaava ja hyvinvoiva bio- ja digitalouden kansainvälinen maakunta.

OHJELMA ON KAKSIVAIHEINEN

Ensimmäinen vaihe on avoin ideahaku, johon pääsee mukaan täyttämällä yksinkertaisen lomakkeen. Arviointiraati valitsee ideahaun kautta tulleista ehdotuksista strategiaa parhaiten tukevat ja joukkorahoitukseen parhaiten soveltuvat hankkeet, jotka pääsevät osallistumaan varsinaiseen joukkorahoitusohjelmaan.

Ohjelmaan valituille hankkeille avataan yhteinen kampanjasivusto Mesenaatti.me -joukkorahoituspalvelussa https://mesenaatti.me. Mesenaatti kouluttaa jatkoon päässeet yrittäjät joukkorahoituksen sisältöihin ja siihen, kuinka menestyä rahoituksen hankinnassa. Keski-Suomen Yrittäjät markkinoi kampanjoita aktiivisesti kaikilla kanavillaan.

Jatkoon päässeiden yrittäjien kampanjat voidaan toteuttaa joustavasti aikavälillä maalis-lokakuu 2017.

Mesenaatin tarjoama koulutus sekä Keski-Suomen Yrittäjien markkinointiapu ovat yritykselle maksuttomia.

KESKI-SUOMEN YRITTÄJILTÄ KIIHDYTYSRAHAA JOUKKORAHOITUKSEN TUEKSI

Mikäli ohjelmaan valittu idea saa joukkorahoituksen kautta riittävän osarahoituksen, myönnetään loppuosaan osarahoitus Keski-Suomen Yrittäjien kiihdytysrahana. Kiihdytysrahana jaettava osarahoitus voi maksimissaan olla 50 % hankkeen kokonaiskuluista ja enintään 10 000 euroa. Kiihdytysraha on de minimis -tukea. Joukkorahoituksella on kuitenkin kerättävä vähintään kiihdytysrahan suuruinen summa. Joukkorahoituksella kerättävälle summalle ei kuitenkaan ole ylärajaa.

Mesenaatin alustalla kerättävä joukkorahoitus on vastikkeellista, eli sinun on osattava miettiä mitä tarjoat rahoittajille vastikkeeksi. Katso esimerkkejä: https://mesenaatti.me/campaign/#index/0

Jatkoon päässeet ideat julkistetaan viimeistään 10.3.2017, ja joukkorahoituskampanjat voivat käynnistyä myöhemmin keväällä.

Tätä Keski-Suomen Yrittäjien käynnistämää joukkorahoitusohjelmaa tukee Keski-Suomen liitto.

HAE MUKAAN VIIMEISTÄÄN 24.2.2017 TÄSTÄ >>

Lisätietoja:
Sanna-Mari Hynninen, toimitusjohtaja, Keski-Suomen Yrittäjät
sanna-mari.hynninen@yrittajat.fi, p. 050 563 7780