17.8.2017 klo 13:06
Uutinen

Keskiaika on täällä

Suomen suurin keskiaikafestivaali käynnistyy Hämeenlinnassa.

Markkinoista festivaaliksi muuttuneen keskiaikatapahtuman toiminnot levittäytyvät viikonvaihteeksi Hämeen linnan ympäristöön Linnanpuistoon, Eino Leinon puistoon sekä Kustaa III:n kadulle.

Keskiaikamarkkinat perustettiin Hämeenlinnassa 20 vuotta sitten. Pitkälti talkoovoimin kehitetty ja järjestetty tapahtuma juhlii tänä vuonna kera runsaan ja monipuolisen kattauksen keskiaikaista musiikkia, taisteluita ja käsityönäytöksiä. Ravintolakojut ja -teltat palvelevat tapahtuman ajan aamusta iltaan.

Festivaalialueen portit avautuivat tänään torstaina klo 14 ja alueelle on vapaa pääsy klo 20 saakka, museoihin halajavan pitää ostaa museoliput erikseen. Torstai-iltaa vauhdittaa Pub Albertin Kellarissa esiintyvät orkesterikokoonpanot Larkspur ja Aeldwine. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Perjantaina sepät lämmittelevät jo ahjojaan ja markkinameininki valtaa festivaalialueen. Perjantaina luvassa iltaohjelmana Säädyttömien yön Tuliturnajaiset ja Iltapidot. Täydellä tohinalla keskiaikafestivaali pärähtää kaikkine ohjelmineen käyntiin lauantaina ja jatkuu aina sunnuntai-iltaan saakka.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi