31.3.2021 klo 08:51
Uutinen

Keusote ottaa käyttöönsä palse.fi-palvelusetelijärjestelmän – Uudenmaan Yrittäjät on päätökseen tyytyväinen

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymässä (Keusote) ottaa vuonna 2021 asteittain käyttöönsä uuden palse.fi -palvelusetelijärjestelmän. Uudenmaan Yrittäjät kehottaa yrittäjiä osallistumaan infoon. Uudenmaan Yrittäjien hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius auttaa tarvittaessa yrittäjiä palvelutuottajaksi lähtemisessä.

– On todella tervetullut uutinen, että Keusote ottaa palveluseteleitä käyttöönsä. Tämä on oikein hyvä alku. Uudellamaalla palvelusetelin käyttö on kuitenkin vasta alkutekijöissä, joten tekemistä riittää, Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Markku Aalto sanoo.

Ensimmäisenä palvelusetelijärjestelmä palse.fi tulee käyttöön ikäihmisten ja vammaisten palveluissa. Palvelusetelit otetaan käyttöön kotiapupalvelussa, säännöllisessä kotihoidossa, omaishoidon lakisääteisessä vapaassa, tehostetussa asumispalvelussa ja henkilökohtaisessa avussa. Kotiapupalvelun palveluseteli tulee asiakkaille käyttöön ensimmäisenä, näillä näkymin 17.5.2021 alkaen.

Uusi järjestelmä korvaa aiemmin käytössä olleet palvelusetelijärjestelmät. Asiakkaat ja palveluntuottajat siirtyvät asioimaan palse.fi -asiakasportaalissa sitä mukaa kun uudet palvelusetelit otetaan käyttöön.

Tuottajainfo 12.4.2021 – ilmoittaudu mukaan heti tai viimeistään 7.4.

Keusote järjestää Palse.fi -asiakasportaalista ja palveluntuottajaksi hakeutumisesta virtuaalisen tuottajainfon 12.4.2021 klo 17 alkaen.

– Kannustan ehdottomasti yrittäjiä osallistumaan infoon ja lähtemään mukaan tuottajaksi. Neuvon mielelläni yrittäjiä eteenpäin prosessissa, Uudenmaan Yrittäjien hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius sanoo.

Tuottajainfossa järjestelmäntoimittaja Polycon Oy käy läpi kaikki palse.fi -portaalissa tapahtuvat palveluntuottajan toiminnot. Palse.fi -portaaliin voi rekisteröityä ja tutustua jo ennen tuottajainfoa.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään 7.4.2021.

Mikä on Palse.fi -portaali?

Palse.fi -portaali on palveluntuottajien ja asiakkaiden sähköinen asiointikanava. Palveluntuottajaksi hakeutuminen edellyttää rekisteröitymistä palse.fi -portaalissa. Palveluntuottajat hallinnoivat palse.fi -portaalissa muun muassa toteutuneet palvelutapahtumat ja laskutuksen. Asiakkaat puolestaan voivat vertailla palse.fi -portaalissa palveluntuottajia ja seurata käytettävissä olevaa saldoaan.

Ohjeet palse.fi -portaalin käyttöön löytyvät tämän linkin takaa

Mikä on palveluseteli?

Palvelusetelillä edistetään sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaiden valinnanvapautta ja mahdollisuuksia hankkia tarvitsemiaan palveluita yksityisiltä palvelujentuottajilta. Palvelusetelit myönnetään vuosittaisten määrärahojen puitteissa. Keusote määrittelee palvelusetelin arvon ja hyväksyy palveluntuottajat, joiden palveluita palvelusetelillä voi ostaa. Asiakkaan omavastuuosuus on palveluntuottajan hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus. Tämän omavastuuosuuden asiakas maksaa suoraan palveluntuottajalle.

Lue lisää Keusoten verkkosivuilta:

LISÄYS 5.5. Ennakkotietoa palveluntuottajille – info viikolla 21

Palvelusetelit käyttöön ikäihmisten ja vammaisten palveluissa
Hakeminen palveluseteli-asiakkaiden palveluntuottajaksi

Lisätietoja:

hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius, Uudenmaan Yrittäjät, sanna.meronen-vilenius@yrittajat.fi

koordinoiva esimies Marjaana Siponen, Keusote, marjaana.siponen@keusote.fi, p. 050 497 2057

asiantuntija, Riitta Riihiaho, Keusote, riitta.riihiaho@keusote.fi p. 050 497 2094