23.5.2019 klo 06:02
Uutinen

Kiitos yrittäjät – eläkepäivät lähellä

Minä uskon ja luotan yrittäjyyden voimaan. Yrittäjyys on talouden moottori, joka saa aikaan toimeliaisuutta ja työtä. Toimintaympäristömme on pysyttävä yrittäjämyönteisenä, jotta saamme lisää asukkaita ja yrityksiä eli elinvoimaa Etelä-Savoon. Viimeisen viidentoista vuoden aikana pk-yritykset ovat luoneet uudet työpaikat ja niihin myös tulevat työpaikat syntyvät. Nämä yritykset ovat alueen elinvoiman lähteitä ja mahdollistavat hyvinvoinnin meille kaikille verokertymillään, joilla julkiset palvelut rahoitetaan. Maakuntamme tarvitsee teitä kaikkia yrittäjiä, isoista kärkiyrityksistä pieniin. Ilman yrittäjyyttä ja yrityksiä me emme pärjäisi. Jokaiselle alueemme yrittäjälle on siis annettava mahdollisuus menestyä ja luoda hyvinvointia ympärilleen.

Yrittäjäjärjestön päätehtävä on pitää huoli yrittämisen toimintaedellytyksistä ja, että yrittäjyys huomioidaan kaikessa päätöksenteossa jokaisella yhteiskunnan tasolla. Tätä työtä tulee sinnikkäästi jatkaa, jotta hyvinvointimme perusta säilyy. Yrittäjyys on avain menestykseen!

Olen ollut yrittäjäjärjestön palveluksessa lähes 33 vuotta. Kuulemani mukaan eläkkeelle siirtyminen voi herättää ristiriitaisia tunteita; epävarmuutta, jännitystä, pelkoa ja onnea. Eläkkeelle siirtyminen on minulle suuri muutos, vaikken kaikkea siihen liittyvää ole vielä pystynyt tiedostamaan. Tällä hetkellä, niin kuin minkä tahansa muutoksen äärellä oloni on odottava ja ajatukseni seilaavat laidasta laitaan. Päällimmäisenä tunnen helpotusta – olen selvinnyt työelämästä eläkkeelle. Toisaalta mieleni on hakea, sillä työ on antanut sisältöä elämään, tekemistä, toimintaa, matkustamista, haasteita, itsensä ylittämistä ja lukemattomia ihmissuhteita – on mitä muistella eläkepäivillä!

Eläkkeelle siirtyminen lisää todennäköisesti tyytyväisyyttä ja onnellisuutta, sillä monet eläkeläiset sanovat elävänsä elämänsä parasta aikaa. Harrastukset, lapset ja lapsenlapset sekä ystävät saavat nyt enemmän tilaa elämässäni. Aika eläkkeellä tule olemaan aivan uudenlainen vaihe elämässäni, jonka suomasta lisääntyneestä vapaa-ajasta aion nauttia. Tämä mahdollistaa ja rohkaisee toteuttamaan haaveita ja ehkä kokeilemaan jotain aivan uutta – antaa elämän näyttää.

”Voisin tehdä mitä tahansa
enkä kumminkaan tee yhtään mitään.
Voi miten hauskaa on tehdä ihan mitä haluaa.”

Tove Jansson

Olet tervetullut 27.6. klo 15 – 18

Tule muistelemaan yhteisiä vuosia Mikkelipuiston ravintola Greeneriin, Pursialankatu 5, 50100 Mikkeli Sinulle parhaiten sopivampana aikana klo 15.00 – 18.00 välillä. Mahdolliset muistamiset Nuorten Yrittäjien toiminnan tukemiseen sopivaksi katsomallasi summalla: Etelä-Savon Yrittäjien tilille FI73 5271 0410 0118 12. Viite: Nuoret

Ilmoittaudu tästä.

Mirja Haavikko