Kilpailija verkkopankeille: Uusi palvelu lähettää laskut suoraan asiakkaan älypuhelimeen

MobilePay ja CGI haastavat verkkopankit laskujen maksamisessa. Uusi sovellus haastaa verkkopankit laskujenmaksupalveluina.

CGI on kertonut uudesta palvelusta, joka mahdollistaa yrityksille ja julkishallinnolle laskujen lähettämisen suoraan asiakkaan mobiililaitteeseen. CGI julkaisee palvelun yhdesä MobilePayn kanssa.

– Yhä suurempi osa asiakkaista haluaa hoitaa maksuasiat kännykällä. Tarjoamalla asiakkaille siihen helppoa ja nopeaa mahdollisuutta yritykset parantavat merkittävästi asiakkaidensa palvelukokemusta, CGI:n Business Integration Services -yksikön johtaja Mari Pispala sanoo.

MobilePay on kasvattanut käyttäjämääräänsä reilusti. Palvelun avulla voi maksaa jo lukuisissa fyysisissä liikkeissä ja verkkokaupoissa. MobilePay-sovelluksella on Suomessa 1 150 000 käyttäjää.

Kun yritys käyttää CGI:n ja MobilePayn uutta palvelua, maksupyyntö näkyy suoraan asiakkaan älypuhelimen näytöllä. MobilePayn käyttäjä voi maksaa laskun parilla pyyhkäisyllä. Erillistä kirjautumista verkkopankkiin ei tarvita. Maksu lähtee käyttäjän sovellukseen liittämältään maksukortilta.

Uuden palvelun on tehnyt mahdolliseksi eurooppalainen Psd2-direktiivi, joka on velvoittanut pankit avaamaan maksurajapintansa kolmansille osapuolille. Olemme kertoneet aikaisemmin direktiivistä täällä. Muutos on asiakkaan kannalta myönteinen, sillä se helpottaa maksamista.

Pispalan mukaan uudenlaiset palvelut nopeuttavat yritysten myyntisaamisia.

– Laskut maksetaan nopeammin ja virheettömämmin, minkä ansiosta maksumuistutustenkin määrä vähenee.

Laskujen saaminen suoraan puhelimeen edellyttää laskun lähettäjältä MobilePay Invoice -palvelua. Jos palvelua ei ole, asiakas ei voi saada laskujaan puhelimeen.

Kuva: Getty Images

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi