19.11.2020 klo 11:14
Uutinen

Kolilta yrittäjäpariskunta Darja ja Jean-François Flogny ylsivät Suomen Yrittäjien Vuoden maahan muuttanut yrittäjä 2020 -kilpailun finaaliin

Vuoden maahan muuttanut yrittäjä 2020 kilpailuun ehdotettiin 80 yrittäjää.

Kolmeksi finalistiksi valikoituvat Ioan Canta yrityksellä BNA-Flonel Oy Helsingistä, Darja ja Jean-François yrityksillä Koli Companies, Koli Active ja Meanwhile in the North Oy Kolista ja Alexander Ivaine yrityksellä IGL Technologies Oy Tampereelta.

Voittaja julkistetaan 9.12.2020 Business Unplugged -tapahtumassa.

Jean-François ja Darja tarjoavat elämyksiä Kolilla

Vuonna 2010 perustettu Koli Companies Oy, vuonna 2012 perustettu Koli Active Oy ja vuonna 2016 perustettu Meanwhile in The North Oy ovat yrittäjäpariskunta Darja ja Jean-François Flognyn kolme Kolin kansallispuiston palveluihin keskittynyttä yritystä. Osa yrityksistä on hankittu ja kehitetty yrityskauppojen kautta ja osa aloitettu tyhjästä.

Flognyjen lippulaiva on Ravintola Kolin Ryynänen, joka tarjoilee suosituksi nousseita ruoka-annoksia, majoitusta ja omassa Kolin Panimossa valmistetuttua olutta ja siideriä. Palkittu siideri valmistetaan pohjoiskarjalaisista omenoista. Koli Active Oy keskittyy ohjelmapalveluihin ja välinevuokraukseen. Meanwhile in The North Oy tähtää pohjoiskarjalan matkailupalveluiden myyntiin ulkomaille.

Jean-Françoisalla ja Darjalla on palava halu tuoda laadukkaita palveluita Kolille. Venäläis-ranskalainen yrittäjäpariskunta aloitti yrittäjyystaipaleensa perustamalla ravintolan Kolin Ryynäsen tiloihin. Ryynänen on tunnelmallinen, joka on rakennettu alun perin vuonna 1938 kaupaksi ja asuintaloksi kolilaisen opettajan Antti Ryynäsen toimesta. Flognyt ovat todellisia monialayrittäjiä, jotka satsaavat kotiseutunsa rikastuttamiseen suurella sydämellä. Darja Flogny on mukana Kolin matkailuyhdistyksen hallituksessa ja edistää koko Pohjois-Karjalan matkailun kehitystä ja nostaa rohkeasti esille myös syrjäseudulla yrittämisen haasteita. Ajan kuluessa Flognyistä on tullut Kolin alueen suurimpia työllistäjiä, jotka rohkeasti rekrytoivat pohjoiskarjalaan

Koli Companies:
liikevaihto: 800 000 euroa
henkilöstö 8 vakituista ja matkailusesonkina 30

Koli Active:
liikevaihto: 250 000 euoroa
henkilöstö: 3

Meanwhile in the North:
liikevaihto: 48 000 euroa
henkilöstö: ei työntekijöitä ulkomaalaista työvoimaa

Kielitaitoinen ja kansainvälinen tiimi on Flognyjen mielestä heidän valttikorttinsa yrittämisessä.