10.2.2018 klo 21:00
Uutinen

Kolmas Olkapää toi turvaa arkeen

Miten suojata aineetonta omaisuutta? Mitä tietoturvamuutos tarkoittaa pienyrittäjän näkökulmasta? Kuinka kuopasta noustaan ja millaista on onnistua? Näihin kysymyksiin haettiin vastauksia jo kolmatta kertaa järjestetyssä Yrittäjän olkapäässä.

Kahvi tuoksui ja iloinen puheensorina kantautui käytävälle asti, kun yrittäjät ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijat sparrailivat yrittäjyyden haasteista ja iloista. Yhteistyössä Koillis-Helsingin yrittäjien ja Haaga-Helian kanssa järjestetty tapahtuma kokosi paikalle kolmisenkymmentä henkilöä.

Illan teema, turvallinen arki, oli suunniteltu tukemaan ja sujuvoittamaan yrittäjän arkipäivää. ”Tietosuojalain muutos edellyttää myös pienyrittäjältä toimenpiteitä. Tavoitteena on nostaa esille myös uusia, työtä helpottavia työkaluja”, kertoi Koillis-Helsingin yrittäjiä edustava Kim Yrjänä, joka oli ideoimassa tapahtuman teemaa yhdessä opiskelijoiden ja Haaga-Helian yrittäjyyden yliopettaja Tarja Römer-Paakkasen kanssa.

Neljä näkökulmaa

Illan otsikkoa lähestyttiin neljän eri teemapöydän kautta, jossa kutakin aihetta luotsasi alan asiantuntija. Tietoturvamuutoksen lisäksi näkökulmina oli sähköinen taloushallinto, yrittäjän hyvinvointi ja aineettoman omaisuuden suojaaminen.

Aineettoman omaisuuden pöydässä alustajana oli Petteri Huvio Atatar Oy:stä. Huvion johdolla pohdittiin esimerkiksi tapoja, miten yrittäjä voi kasvattaa aineettoman omaisuuden arvoa. Aihe kiinnosti ja herätti vilkasta keskustelua. ”Aineettoman omaisuuden tuotteistaminen on yksi keino arvonnostamiseen esimerkiksi tulevaa myyntiä varten” vinkkasi Huvio.

Opiskelija Marta Narma kyseli Huviolta näkökulmia palvelualan yrittäjyyteen. Narma opiskelee liiketaloutta Haaga-Heliassa ja yrittäjyysopinnot ovat osa niitä. Hänet sai tapahtumaan paitsi opinnot myös herännyt kiinnostus yrittäjyyteen. ”Sinun kannattaa kuvata palveluprosessi ja pilkkoa se osiin. Näin pääset käsiksi siihen mikä osa tekemisistäsi näkyy asiakkaalle ja mitä se maksaa”, Huvio ohjasi.

Yrittäjyyden yliopettaja Tarja Römer-Paakkasen pöydässä jaettiin kokemuksia yrittäjyyden riskeistä ja onnistumisista. Vaikka yrittäjyyteen mahtuu takapakkeja, työtä ja riskejä ovat yrittäjät tutkimusten mukaan palkansaajia onnellisempia. Syyksi pöydässä istuvat nimesivät muun muassa vapauden ja joustavuuden tehdä nopeita päätöksiä.

Vilkkaasti sujuneen illan aikana kerättiin esille tulleita kysymyksiä ja aiheita yhteiselle alustalle. Näiden aika on sitten seuraavassa Olkapäässä, jonka vuoro lienee taas syksyllä.