19.12.2019 klo 13:44
Uutinen

Kolmas sukupolvi Envor Groupin vetovastuuseen

Forssalaisen Envor Group Oy:n omistus on vaihtunut uudelle sukupolvelle osakekaupan myötä. Kauppa tehtiin joulukuun alkupuolella ja siinä yhtiön osake-enemmistö siirtyi Samuli Laineelle ja Santeri Laineelle.

Sukupolvenvaihdos on jo toinen perinteikkään yritysryhmän sisällä, nyt vastuuseen astuu siis kolmas sukupolvi. Perheyrityksenä Envor panostaa erityisesti hyvään asiakaspalveluun ja kumppanuuteen.

– Tuntuu hyvältä luovuttaa yrityksen vetovastuu pojille tilanteessa, jossa meillä on pitkiä hyviä asiakassuhteita. Se kertoo siitä, että asiakkaamme luottavat yritykseemme ja tekemiseemme, toteaa yrityksen omistuksesta luopuva Mika Laine.

– Pojat ovat jo näyttäneet sitoutumisensa yrityksen toiminnan kehittämiseen ja ansainneet myös henkilökunnan ja asiakkaiden luottamuksen.

Samuli ja Santeri Laine kertovat, että perhe on heille tärkeä ja että he haluavat sitoutua jatkamaan yritystä menestyksekkäästi niin, että myös seuraavat kolme sukupolvea pääsevät osaksi edistyksellistä kiertotalousyritystä.

– Meillä on hieno tilaisuus jatkaa yritystä, joka on ollut edelläkävijä omalla alallaan. Tulemme tekemään merkittäviä panostuksia yrityksen kasvuun ja vahvistamaan Envorin asemaa yhtenä alan merkittävimmistä perheyrityksistä.

– Keskitymme erityisesti jätejakeiden jalostusasteen nostamiseen ja jätteiden hyödyntämiseen uusioraaka-aineena. Kasvu ja kehittyminen ovat mahdollisia sitoutuneen ja ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa, Samuli ja Santeri Laine sanovat.

Envor kasvaa osaamisellaan

Envorilla on pitkä kokemus ja vahva osaaminen biokaasun tuotannosta, mikä mahdollistaa cleantech-osaamisen viennin myös kehittyville markkinoille, joissa orgaanisen jätteen osuus on yleisesti korkea.

– Suomalainen kierrätysosaaminen tunnistetaan maailmalla ja meillä on erittäin hyvä potentiaali tehdä kasvua kansainvälistymällä. Apuna vientiprojekteissa on erinomaiset kumppanuusverkostot, Mika Laine sanoo.

Yksi esimerkki ennakkoluulottomasta uuden teknologian hankkeesta on Paimioon suunnitteilla oleva maatalouden biomassoihin pohjautuvat BioGPaimio Oy. Siinä biokaasun kannattavuutta parannetaan uusien innovaatioiden avulla.

Envor Group Oy:n toimitusjohtajana jatkaa Juha Strandberg. Mika Laine keskittyy konsernin käynnissä olevien projektien johtamiseen, kuten ensi vuoden alussa käynnistyvän Envor Pori Oy:n biokaasulaitoksen rakentamiseen. Samuli ja Santeri Laine nousevat yhtiön hallituksen jäseniksi ja Mika Laine jatkaa hallituksen puheenjohtajana.