11.1.2019 klo 15:40
Uutinen

Kolme finalistia löytyy Pohjois-Pohjanmaalta – onnittelut Raahe, Pudasjärvi ja Muhos!

Suomen Yrittäjät palkitsee vuosittain parhaita yrittäjäyhdistyksiä kahdeksassa eri kategoriassa. Finaaliin valitaan viisi parasta yhdistystä joka kategoriasta. Parhaat palkitaan Vaikuttajafoorumissa lauantaina 1.2.2018 Silja Europalla. Parhaat paikallisyhdistykset palkitaan jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100 jäsenyritystä, 100–199 jäsenyritystä, 200–500 jäsenyritystä sekä yli 500 jäsenyritystä. Lisäksi palkitaan Vuoden toimialajärjestö, Vuoden vaikuttaja, Vuoden tekijä, Vuoden viestijä.

– Ehdotuksia palkittaviksi tuli ennätysmäärä.

– Yhdistyksissä eri puolilla Suomea toimitaan mahtavasti yrittäjyyden hyväksi! Esiin nousee monipuolista yrittäjien hyvinvoinnista huolehtimista, koulutusta, vaikuttavaa kuntayhteistyötä ja kaikkien kuntalaisten iloksi järjestettyjä tapahtumia, järjestöjohtaja Hanna Hietala sanoo.

Palkitsemisen kautta tätä tärkeää työtä saadaan tuoduksi esille, niin että kaikki voivat ottaa siitä mallia.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueelta finalistien joukkoon nousi kolme paikallisyhdistystä Muhoksen Yrittäjät, Pudasjärven Yrittäjät ja Raahen Yrittäjät.

– Tämä on hieno saavutus, sillä lähes 400 paikallisyhdistyksen joukosta meidän alueelta löytyi kolme finalistia, mikä on aivan upeaa! Meidän alueemme kaikista paikallisyhdistyksistä löytyy tekijöitä, vaikuttajia ja osaajia useampaankin kategoriaan, mutta nyt nämä kolme valikoituvat valtakunnan tason kisassa finalistien joukkoon, toteaa hymyssä suin Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen.

Vuoden tekijä 2018 -finalisti – Raahen Yrittäjät ry

Vuoden tekijänä palkitaan yhdistys, jonka toimintamalli tai palvelu on lisännyt jäsenten saamaa hyötyä jäsenyydestä. Raahen Yrittäjät on järjestänyt jäsenistölleen kolme kuukautta kestäneen hyvinvointiprojektin. Sen maksoi yli 10 000 euroa. Jäsenyrittäjän omavastuuosuus oli 50 euroa. Talkootunteja taustalla on yli sata tuntia. Palaute jäsenistöltä on ollut poikkeuksellisen innostunutta ja vahvistanut jäsenten sitoutumista yhdistykseen.

– Puheenjohtaja Sanna Salon yhdessä hallituksen jäsenten kanssa luotsaama paikallisyhdistys Raahen Yrittäjät on systemaattisesti pyrkinyt lisäämään yhteistyötä kaikilla tasoilla. Kun yrittäjä voi hyvin, niin energia ja elinvoima näkyy myös alueella, summaa Salo. Me yrittäjät olemme tiivis ja yhteistyökykyinen porukka ja haluamme tehdä yhteistyötä laajasti eri toimijoiden kanssa. Meillä on hyvät yhteistyökumppanit, kehitämme yhdessä kaupungin ja alueen elinvoimaa, seuraamme ja osallistumme lähialueen kansainvälisiin suurhankkeisiin ja sparraamme toisiamme entistä parempaan hyvinvointiin ja onnistumisiin.

Vuoden vaikuttaja 2018 -finalisti – Pudasjärven Yrittäjät

Vuoden vaikuttajana palkitaan yhdistys, joka on vaikuttumistyöllään parantanut jäsenyritysten toimintaympäristöä. Pudasjärven Yrittäjät on vaikuttamisellaan saanut aikaiseksi mm. seuraavia muutoksia: kaupungin omistamat liiketilat on avattu kilpailulle, vaikutettu kaavaan, jotta liikennevirrat saadaan keskustan alueelle ja kaupunkiin on saatu yritysneuvoja.

Pudasjärven Yrittäjiä luotsaa yhdessä hallituksen kanssa Tommi Niskanen. On hienoa, että olemme finalistien joukossa. Pudasjärven kaupunki on ottanut yrittäjät mukaan alueen kehittämistyöhön, meitä kuunnellaan aidosti ja tämä näkyy myös päätöksenteossa. Kehitystyötä on edelleen paljon ja on erittäin tärkeää, että alueella toimivat yrittäjät pystyvät vaikuttamaan toimintaympäristöön myös jatkossa riittävästi, tämä tuo lisää elinvoimaa alueelle ja houkuttelee myös yrityksiä, summaa Niskanen.

Vuoden viestijä 2018 -finalisti – Muhoksen Yrittäjät

Vuoden viestijänä palkitaan yhdistys, joka on viestinnällään saanut aikaan positiivisen muutoksen joko jäsenten, viranomaisten tai kuntalaisten toiminnassa tai asenteissa. Muhoksen Yrittäjät on keskittynyt positiiviseen viestintään niin jäsenistön, kuntalaisten kuin kuntapäättäjienkin suuntaan. Myös kehittävä palaute annetaan rakentavassa ja positiivisessa hengessä. Myönteisistä asioista viestiminen näkyy jäsenkehityksessä: Muhoksen Yrittäjät julkisti rohkean tavoitteen sadasta jäsenestä, ja se toteutui jo syyskuussa. Lähtötilanne oli vuoden alussa 81 jäsenyritystä.

Muhoksen Yrittäjiä yhdessä hallituksen kanssa luotsaava puheenjohtaja Marika Kumpulainen, uskoo positiivisuuden voimaan. Hänen mottonsa on, ”puhu hyvää selän takana”. Kun puhuu toisesta hyvää ja positiivista, se kertautuu takaisin. Nyt näyttää siltä, että tämä ajattelutapa on saamassa tilaa viestinnässä enemmänkin, Kumpulainen iloitsee.

Ehdokkaat esittelyteksteineen esitellään yrittäjien sivuilla osoitteessa: www.yrittajat.fi/vuoden_parhaat

Vaikuttajafoorumi kokoaa puheenjohtajia 383 Suomen Yrittäjien paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 60 toimialajärjestöstä yhteen Helsinkiin ja Silja Europalle.

Lisätietoja:
Hanna Hietala p. 09 229 221
Marjo Kolehmainen p. 050 5277 288
Sanna Salo p. 044 5570 830
Tommi Niskanen p.040 5553 639
Marika Kumpulainen p. 044 5912 362